Gezi Direnişi'nde yaşamını yitirenler, İzmirli müzisyenlerin söylediği Pink Floyd şarkıları ile anıldı. Konsere, "Her yer taksim her yer direniş" sloganı damga vurdu

Gezi'de yaşamını yitirenler Pink Floyd şarkıları ile anıldı

Gezi Direnişi'nde yaşamını yitirenler, İzmirli müzisyenlerin söylediği Pink Floyd şarkıları ile anıldı. Konsere, "Her yer taksim her yer direniş" sloganı damga vurdu.

TMMOB İzmir İKK, KESK, DİSK, İzmir Barosu, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar Belediyesi, Konak Belediyesi ve Rock-A Festival Kolektifi tarafından desteklenen ve Gezi Direnişi'nde yaşamını yitirenlerin ailelerin adalet arayışına destek için Alsancak'daki Gündoğdu Meydanı'nda konser düzenlendi.

Konsere çok sayıda yurttaşın yanı sıra Gezi Direnişi'nde yaşamını yitiren Abdullah Cömert, Ahmet Atakan, Ali İsmail Korkmaz ve Mehmet Ayvalıtaş'ın aileleri de katıldı. İzmir'deki emek örgütleri, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği konser öncesi konuşma yapan Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) İzmir Temsilcisi Coşkun Üsterci, Gezi Parkı Direnişi'nin iktidarın dayatmacı politikalarına karşı gerçekleştiğini söyledi. Üsterci, direnişin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen yaşamını yitirenlerin ailelerinin hukuk arayışının sürdüğünü söyledi.

Pink Floyd grubunun söyledikleri şarkılardan sonra aileler sahneye çıkarak, konsere gelenleri selamladı. Gezi Direnişi'ni anlatan sinevizyon gösterisi de yapıldığı konserde "Her yer Taksim her yer direniş" sloganı ile son buldu.