Gezi Direnişi büyük bir umut olmayı sürdürüyor

HABER MERKEZİ

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri Gezi Direnişinin 10’uncu yılında Attalos Heykeli önünde basın açıklaması yaptı. Gezi Direnişinde hayatını kaybedenler anısına saygı duruşu yapılmasının ardından anmada konuşan KESK Antalya Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Nurettin Sönmez, Gezi Direnişi’nin umut olmaya devam ettiğini söyledi.

Sönmez, “Berkin Elvan’ın, Ethem Sarısülük’ün, Ali İsmail Korkmaz’ın, Abdullah Cömert’in, Medeni Yıldırım’ın, Hasan Ferit’in, Ahmet Atakan’ın, Mehmet Ayvalıtaş’ın acısı milyonların yüreğinde hiç dinmedi.

Onların aramızdan alınmasında sorumlu olanlar, bu cinayetleri işleyen faillere emir verenler ise yargının koridorlarında görünmez kılınıp, cezasızlıkla ödüllendirildiler. Gezi Davası’nda İstanbul’da yargılanan 16 kişi cezaevine gönderildi. Bu yoldaşlarımızdan Can Atalay milletvekili seçilmesine rağmen yasalara aykırı olarak hâlâ cezaevinde tutuluyor. Hukuksuz bir şekilde içeride tuttuğunuz Gezi direnişçilerinin tamamını serbest bırakın” ifadelerini kullandı.

Bütün yaşananlara rağmen bugün de Gezi’deki birlikteliği var edebilmek amacıyla bir arada olacaklarını belirten Sönmez, “Emekçiler, ezilenler, ötekileştirilenler, yok sayılanlar olarak birleşerek mücadelemizi sürdürmekte kararlıyız. Karanlık gider gezi kalır” dedi.
Öte yandan 3 Haziran’da Gezi Parkı eylemlerinde polisin attığı gaz fişeğiyle öldürülen Abdullah Cömert, ölüm yıldönümünde çok sayıda yurttaş tarafından anıldı.