Gezi Direnişi'ne katılan hakim FETÖ üyeliğinden yargılanıyor

BİRGÜN ANKARA

Yıllarca Gülen Cemaati’nin baskıları altında mesleğini yapan, Gezi Direnişi’ne, bilimsel eğitim ve laiklik boykotuna katıldığı gerekçesiyle soruşturma geçiren ve 15 Temmuz darbe girişiminin ardından meslekten men edilen hakim Tuncay Elarslan hakim karşısına çıktı.

Darbe girişiminin ardından mesleğini sürdürdüğü Urfa’da gözaltına alınan, uzun gözaltı süresinin ardından çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartı ile serbest kalan hakim Elarslan’ın yargılaması Antep 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesinde başladı.

Silahlı terör örgütüne üye olma iddiası ile yargılanan Elarslan’a yönelik hazırlanan iddianamede KHK ile kapatılan Yarsav üyeliği ve Sinop’ta hakimlik yaptığı sırada katıldığı Gezi Direnişi, hakkında delil olarak gösterilirken Elarslan tüm bunların FETÖ üyesi olmadığının direkt ispatı olduğunu ifade etti. Hazırlanan polis raporunda da hakim Elarslan'ın cemaat yapılanmasına ilişkin herhangi bir kaydına rastlanmadığı belirtildi.

Mahkemedeki savunmasında cemaat yapılanmasının direkt karşısında durduğunu ve asla böyle bir örgütle iç içe olamayacağını ifade eden Elarslan, beraatini talep etti. Polis raporunda cemaat ile bağı tespit edilmemiş olmasına rağmen savcı tarafından 5 ile 10 yıl arasında cezalandırılması istenen Elarslan’ın Antep 9’ncu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşması 30 Kasım’a ertelendi. Elarslan’ın adli kontrolü şartı ve yurt dışına çıkış yasağı da kaldırıldı.