Gezi Direnişi'nin tablosu Gezi ailelerinin katılımıyla açıldı

Gezi Direnişi'nde yaşananları ressam Haydar Özay'ın resmettiği 50 metrekarelik dev tablonun sergi açılışı Gezi'de hayatını kaybedenlerin ailelerinin katılımıyla direnişin ikinci yıldönümünde Karaköy'deki Mimarlar Odası Büyükkent Şubesi binasında yapıldı.

Açılışa Abdullah Cömert'in annesi Hatice Cömert ve abisi Adnan Cömert, Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan, Ahmet Atakan'ın annesi Emsal Atakan, Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş, Hasan Ferit Gedik'in annesi Nuray Gedik, Ali İsmail Korkmaz'ın babası Şahan Korkmaz'da katıldı. Açılışa HDP milletvekili adayı Çağdaş Küçükbattal, ve Gezi'de polisin attığı gaz fişeği nedeniyle gözünü kaybeden Volkan Kesanbilici ve Semih Sağlam da katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Yüksek Mimar Mücella Yapıcı, "Biz eğer hala yaşıyorsak, onurlu duruş sergiliyorsak bu güzel insanların ve çocuklarımızın yüzü suyu hürmetinedir. Gezi asla bitmedi, hala devam ediyor. Canlarımızın hesabını soracağız" diye konuştu.

"BU RESİMLE ÇOCUKLARIMIZ ÖLÜMSÜZLEŞTİ"
Açılışta konuşan Ali İsmail Korkmaz'ın babası Şahan Korkmaz, çocuklarının katledildiğini fakat fakat binlerce Ali, Berkin olduğunu ifade etti. Yaşanan zulümlere karşı hiçbir yerde sessiz kalmayacaklarını ifade eden Korkmaz, "Bu resim de çocuklarımız tekrar ölümsüzlüklerini ortaya koydu" diye konuştu. Abdullah Cömert'in annesi Hatice Cömert ise, oğlunun sadece adalet ve özgürlük için sokağa çıktığını belirterek, "Reyhanlı, Suriye için de Abdocan yürüdü. Abdocan hak için, hayat için can verdi" dedi.

Gezi'den sonra kocaman bir aile olduklarını söyleyen Mücella Yapıcı, Gezi'nin 2. yıl buluşmasıdır bu. Yarın saat 13.00'de ailelerimizle Gezi Parkı'nda olacağız. Daha sonra da Abbasağa Parkında olacağız. Biz artık her yerdeyiz" diyerek meydanlarda olacaklarını belirtti.

İstanbul Mimarlar Odası binasının terasında sergilenecek olan tablo, daha sonra yaz sonu Avrupa'da çeşitli ülkelerde sergilenecek.