Gezi direnişine katılan hakime FETÖ’den beraat

BİRGÜN / ANKARA

Hakkında yalnızca Gezi direnişine katıldığı için disiplin soruşturması bulunan ancak 15 Temmuz darbe girişiminin ardından meslekten ihraç edilen hakim Tuncay Elarslan, FETÖ üyeliği suçlamasından beraat etti.

OHAL KHK’leri ile meslekten ihraç edilen ve FETÖ üyeliğinden soruşturma altına alınan hakim Tuncay Elarslan hakkında karar verildi.

Urfa’da görevli olduğu sırada gözaltına alınan ve mahkemece adli kontrol şartı ile serbest bırakılan Elarslan, Antep 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yaptığı savunmada, “Sol görüşlü” olduğunu söyledi. Gezi direnişi dışında bir eyleme katılmadığını ve cemaat yapılanması ile ilişkisinin bulunmadığını ifade eden Elarslan, beraat etmesi ve mesleğe geri dönmesi gerektiğini söyledi.

Savcı da beraat istedi

Son celsede dosya savcısının da beraat talep ettiği Elaraslan hakkında kararını açıklayan mahkeme başkanı, üyelik iddiasının gerçeğe yansıtmadığına hükmederek beraat kararı verdi.

“İftiradan kurtulduk”

Yaklaşık iki buçuk yıldır işsiz olduğunu ve avukatlık dahi yapamadığını hatırlatan hakim Elaraslan, kararın “gurur verici” olduğunu söyledi. Göreve dönmek için HSK’ye dilekçe sunacağını ifade eden Elaraslan, “FETÖ üyesi olmadığım ispatlandı. Savcı bile beraat istedi. İftiradan kurtulduk” dedi.