Gezi, güzel insanların en anlamlı direnişi

ZEYNEP KURAY

Gezi direnişinin 4’üncü yıldönümü dolayısıyla Birgün’e konuşan Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan ve Gezi Şehit ve Gazileri Platformu Sözcüsü Volkan Kesanbilici, mücadelenin tek formülünün Gezi’deki gibi birlik olmaktan geçtiğini vurguladı. Elvan, “Gezi bu ülkeye çok şey kattı” derken, Kesanbilici ise, “Devlet üç yıl boyunca Gezi’den terör örgütü çıkartmaya çalıştı, ancak bu üç yılın sonunda Gezi’den değil, devletin kurumlarından terör örgütü fışkırmaya başladı” dedi.

‘Umudumuz her dönem var’

Gezi direnişi sırasında polisin attığı gaz fişeğinin kafasına isabet etmesi sonucu 14 yaşında ağır yaralanan ve 269 gün komadan kaldıktan sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan, Gezi’nin 4. yıldönümünün yeni bir başlangıç olduğunu vurguladı. Gezi’nin ülkenin geleceği için umut vadeden bir direniş olduğunu ifade eden Elvan, “Gezi ülkemizin tarihinde altın harflerle yazılacak bir birlikteliktir. Unutulmayacak” dedi. Elvan, “Gezi’nin 4’üncü yıldönümünü, baskıların sonlandığı, gazetecilerin cezaevinde olmadığı, hukuk ve adaletin sağlandığı bir ülkede yaşamak dileğiyle karşılıyoruz. Umarım bu bitmeyen özlem ve umut Gezi’yi yaşatacak” dedi.

Mücadelenin formülü açık

Gezi direnişi sırasında polisin zırhlı araçtan sıktığı, içinde metal bilyeler olan plastik mermiyle sol gözünü kaybeden Gezi Şehit ve Gazileri Platformu Sözcüsü Volkan Kesanbilici, Gezi’den sonra geçen 4 yılını, “Bu dört yıl kendimizi anlatmakla, bize karşı atılan çamurları temizlemekle geçti” diye tarif etti. Gezi’nin en temiz ve barışçıl direnişlerden biri olduğunu vurgulayan Kesanbilici, “Devlet üç yıl boyunca Gezi’den terör örgütü çıkartmaya çalıştı, ancak bu üç yılın sonunda Gezi’den değil, devletin kurumlarından terör örgütü fışkırmaya başladı. Bize Gezi döneminde ‘vatan haini’, ‘terörist’ diyen emniyet amirleri darbe günü tanklardan askeri kamuflajlarla çıktı. Kesanbilici, “Acılarımız, sıkıntılarımız azalmış değil, bilakis katlanarak devam ediyor. KHK mağdurları önümüzde, gazetecilere yapılan baskılar önümüzde; demek ki biz Gezi’den çok daha fazla mücadele etmek zorundayız, bunun formülü de Gezi’deki gibi birlik olmaktan geçiyor” dedi.