Gezi’nin değerlerine her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğunu belirten KESK, “Yedinci yılında milyonların demokrasi, eşitlik, adalet mücadelesinin eseri Gezi’yi selamlıyoruz” açıklaması yaptı

Gezi hep yaşayacak

HABER MERKEZİ

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Yürütme Kurulu, ülkenin dört bir yanında milyonlarca kişinin adalet, özgürlük ve eşitlik talebiyle sokağa çıktığı Gezi Direnişi’nin 7. yıl dönümüne ilişkin açıklama yayımladı.

“Demokrasiye, adalete, özgürlüğe susamış her yaştan, her kimlikten, her düşünceden, her inançtan, her meslekten milyonlar Gezi’de dayanışmaya imza attılar” denilen açıklamada, Gezi’den sonraki yedi yılda ülkede OHAL’in kalıcı hale getirildiği belirtildi.

“Tek bir kişinin ağzından çıkan her sözün ferman kabul edilir hale geldiği” ifade edilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Hiç kimseyi ötekileştirmeyen, dışlamayan Gezi’nin değerlerine, demokrasi, özgürlük, adalet, eşitlik talebine adeta savaş açtılar. Gezi’yi, hafızlardan silip atmak için olmadık yalanlara, iftiralara sığındılar. 12 gencimizin yaşamını yitirmesine, binlerce insanımızın yaralanmasına yol açanlar Gezi’yi vandallık etiketi yapıştırmaya kalktılar. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar milyonların eseri Gezi’yi hafızlarımızdan silemeye, yetmeyecek, Gezi hep yaşayacak.”

ETHEM’İN ANMASINA MÜDAHALE

Öte yandan Ankara Kızılay’da Gezi Direnişi sırasında polis Ahmet Şahbaz’ın öldürdüğü Ethem Sarısülük’ü anmak isteyen bir gruba polisler tarafından müdahle edildi. Müdahalede 6 kişi gözaltına alındı. İstanbul’da ise Valiliğin aldığı karar doğrultusunda Yenikapı-Hacıosman metro hattı Taksim ve Şişhane istasyonu ile Taksim-Kabataş Füniküler yolcu alımına kapatıldı.

‘DİRENİŞ ASLA BİTMEDİ’

Eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Gezi Direnişi’nin yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Demirtaş’ın, eşi Başak Demirtaş’ın aracılığıyla youtube kanalında yayımlanan mesajında, “Direniş belki sürmüyor gibi görünebilir ama asla bitmemiştir. İktidarın korkusu tam da bundandır” ifadelerini kullandı