SOL Partili hukukçular Gezi davası tutuklularını ziyaret etti. Bakırköy Cezaevi önünde yapılan açıklamada “Gezi biziz, hepimiziz, Gezi Halktır!” denildi. Mücella Yapıcı ise SOL Partililer aracılığıyla ilettiği mesajda "Gezi'yi kriminalize etmeye çalışsalar da başaramayacaklar" dedi

Gezi hepimiziz

HABER MERKEZİ

SOL Partili hukukçular Gezi tutuklularını ziyaret etti. Bakırköy ve Silivri cezaevlerini ziyaret eden SOL partililer aracılığıyla Mücella Yapıcı mesaj gönderdi.

SOL Partililerin açıklamasını Avukat Damla Atalay okudu. Atalay şunları söyledi: “Gezi iktidarın zulmü karşısında Türkiye halklarının özgürlük çığlığıdır! Gezi karanlığa sürüklenmekte olan bir ülkenin gelecek güzel günlere dair umut ışığıdır! Gezi 1871 Paris'ten bu yana barbarlık karşısında yarını bugünden kuranların hikayesidir! Gezi’de siyasal İslamcı faşizme, sömürüye, yağmaya, talana karşı Türkiye'nin her yerinde milyonlar özgürlük, eşitlik, barış talebiyle birlikte yaşamı savundular. Yaşam biçimlerine ve yaşam alanlarına yapılan saldırı karşısında insanlığı ve doğayı savunup; umudu ve dayanışmayı büyüttüler. Gezi Direnişi'nin yarattığı umut ışığının karanlık düzenlerinin sonu olacağını anlayan egemen güçler yalan, karalama ve iftiralarıyla Gezi İsyanı'nı itibarsızlaştırmaya çalıştı. Bu beyhude çabaları Türkiye halklarının büyük çoğunluğunda karşılık bulmadı. Öç alma mantığı ile hareket eden siyasi iktidar, hukuku siyasallaştırarak hayal ürünü iddialarla Gezi'yi yargılamaya, milyonların özgür iradesi ile örgütlediği Gezi Direnişi'ni birkaç arkadaşımızı kurban seçerek mahkûm etmeye kalkıştı. Demokrasi tarihinin en büyük, coşkulu, onurlu, barışçıl halk hareketlerinden Gezi Direnişi'nin meşruiyeti ve haklılığı iktidarın tüm müdahalelerine rağmen daha önce iki kez verilen beraat kararlarıyla, yargı önünde de tescil edildi! Fakat öç alma konusunda kararlı olan iktidarın baskısıyla, arkadaşlarımız gerçek dışı ve hukuka aykırı suçlamalarla üçüncü kez yargılandı. Gezi Davası, Türkiye'de yargının bağımsız olmadığının, siyasi talimatların fezlekelere, fezlekelerin iddianameye, iddianamelerin karara dönüştüğünün; adil yargılanma hakkının, uluslararası hukukun, hukuk devleti ilkelerinin ihlal edildiğinin açık bir kanıtıdır! Yapılan trajikomik yargılama neticesinde hukuk yok sayılarak mahkûmiyet karaları verildi, her biri bu ülkenin onurlu ve kıymetli değerleri olan arkadaşlarımız tutuklandı. Bugün onlar cezaevindeler.”

MÜCELLA YAPICI: DEVRAN DÖNECEK

“Gezi’de birlikteydik, yargılanırken birlikteydik, cezaevinde de birlikte olmaya devam edeceğiz!” diyen Atalay açıklamayı şöyle sonlandırdı: “Gezi İsyanı da Gezi tutsakları da bizim onurumuzdur! Gezi’de olduğu gibi zulmü birlikte göğüslemeye, umut ışığını birlikte taşımaya devam edeceğiz. Gezi umuttur! O umut ışığını biz hep beraber yaktık. Gezi biziz, hepimiziz! Gezi Halktır!”

Mücella Yapıcı ise mesajında şunlar iletti: “Bugüne kadar hep söyledik ve söylüyoruz: Türkiye toplumsal direniş tarihinin en barışçıl, en eşitlikçi direnişi olan Gezi Direnişi onurumuzdur yargılanamaz.

Bugün Gezi Davası haberlerini yasaklamaya çalışan ve tarafsız habercilik yapmaya çalışan kanallara ceza kesen iktidar, bütün yargılama süreçlerinde usulsüzlükleri ve hukuksuzlukları ile Gezi'yi kriminalize etmeye çalışsa da başaramayacaklar. Haksız ve hukuksuz mahkeme kararlarına, toplumun gösterdiği son derece haklı tepkiyi iktidar Gezi de olduğu gibi görünmez kılmak istemektedir. Gezi'deki penguen kanalı gibi çalışan kimi ağızlar, Gezi'yi terör eylemi ve bizleri de terörist gibi göstererek yaşam hakkını savunacak herkese korku salmak istemektedir. Bütün bu korku ve algı operasyonlarına karşı omuz başımızda dağlar gibi duran ziyaretçilerimize, destekçilerimize ve dayanışma gösteren dostlara selam olsun.

Biliyoruz ki; GÜN GELECEK VE DEVRAN DÖNECEK.”