Gezi için Adalet Nöbeti
Gezi tutukluları için Çağlayan Adliyesi’nde adalet nöbeti tutuldu. (Fotoğraf: Fatoş Erdoğan)

HABER MERKEZİ

Gezi davasında tutuklu olanlar için Çağlayan Adliyesi’nde adalet nöbeti tutuldu. Nöbette Can Atalay ve Ali Hakan Altınay’ın gönderdikleri mesajlar okundu.

Gezi davasında tutuklu olan Can Atalay, Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman, Mine Özerden, Ali Hakan Altınay, Osman Kavala için Çağlayan Adliyesi'nde adalet nöbeti tutuldu. Avukatlar adliye içinden dışarı alkışlarla yürürken, adliye önünde tutuklu yakınları açıklama yaptı. Açıklamaların ardandan Ali Hakan Altınay ve Can Atalay’ın gönderdiği mesajlar okundu. Ali Hakan Altınay mesajında, “Yapılan her kamuoyu araştırması toplumun çoğunluğunun bu karara itiraz ettiğini gösteriyor. 2 eski Cumhurbaşkanı, 3 eski Anayasa Mahkemesi üyesinden 2'si bu kararı eleştirdi. İstanbul Barosu Başkanı, ‘Son 40 yılın en berbat davası' dedi. 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde davaya bakan 6 yargıçtan 4'ü ‘burada hiçbir suç yok’ dedi. Ama biz Silivri'deyiz ve Bakırköy'deyiz. Yargının saygınlığı gerçekten çok önemli. Peki bunun yolu, toplumun çoğunluğu tarafından kınanan kararları düzeltmekten geçmez mi?” dedi.

Can Atalay ise “Herkese ait olan bir parka sahip çıkıyordu bir avuç insan. Ağaca sarılıyor, çadır kuruyor, müşterekimiz olanı savunuyordu. Bu kadar ak bir direnişe yapılan müdahale infiale neden oldu. Ağaca sarılan genç, kendisi için değil müştereğimiz için oradaydı. Tüm memleket bunu gördü. Uygulanan polis şiddeti tüm memleketin damarına bastı. Farklı görüşte milyonlarca insan meydanlara çıktı, omuz omuza durdu. Olmayan delillerle ağırlaştırılmış müebbet verdi, onlarca yıl cezalara hükmettiler. Neden? Talanlarına ve yağmalarına devam edebilmek için hukukun ve denetimin olmasını istemiyorlar. Demokrasiyi seçimle, sandıkla eşitlemek istiyorlar. 5 yılda bir oyunu ver ve sus konuşma karışma diyorlar. Karşı çıkış, itiraz istemiyorlar. Demokrasi olmasın istiyorlar. Mümkün mü? Elbette değil. Çünkü bugün direnenler var, Geziciler var. Cezaevinde onlar adına dimdik duranlar var” ifadelerini kullandı.