Gezi'nin 1. yıldönümü eyleminden 6 kişiye hapis cezası

Gezi direnişinin birinci yılı nedeniyle Taksim Meydanı'nda düzenlenen yürüyüşe katıldıkları gerekçesiyle yargılanan 6 kişi, 10 aydan toplam 5 yıl 8 aya kadar değişen hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 28. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki 15'inci celsesi görülen duruşmaya, sanıkların avukatları katıldı.

Söz alan avukatlar, müvekkillerinin beraatını talep etti.

Kararını açıklayan mahkeme, E.Ö.Ö. ve S.A.'nın üzerlerine atılı "Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet" suçundan 10'ar ay hapis cezası verdi.

F.Ö.'yü 2 yıl 6 ay hapse çarptıran mahkeme, A.T.K.'yi "Görevi yaptırmamak için direnme" ve "Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet" suçlarından toplam 2 yıl 4 ay 22 gün, sanık K.U. ise "Görevi yaptırmamak için direnme", "Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet" suçlarından 4 yıl 22 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme T.T.'yi ise "Görevi yaptırmamak için direnme", "Kasten yaralama" ve "Toplantı ve gösteri kanuna muhalefet" suçlarından toplam 5 yıl 8 ay 22 gün hapse çarptırdı. Mahkeme sanıkların uygulanmasını istemediği için hükmün açıklanmasını geri bırakmazken; herhangi bir pişmanlık göstermedikleri gerekçesiyle cezalarının ertelenmesine yer olmadığına hükmetti.

Kararda, adli emanette bulunan muhtelif sayıda baret, gaz maskesi ve muhtelif malzemeleri delil olarak saklanmasına da karar verildi.