Gezi’nin meşalesini taşıyoruz
Adalet Nöbeti, Çağlayan Adliyesi’nde sürüyor.

Haber Merkezi

Gezi’nin 9’uncu yıl dönümünde Adalet Nöbeti sürerken birçok ilde direnişte hayatını kaybedenler anıldı. SOL Parti de Malatya’da “Gezi halktır! Halka hakaret ettirmeyiz” adlı basın açıklama yaptı. Eskişehir'de 2 Haziran 2013 tarihinde Gezi Parkı protestolarında polis ve sivil kişilerin saldırısına uğrayıp tedavi gördüğü hastanede 38 gün sonra yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz saldırıya uğradığı Kurtuluş Mahallesi Sanayici Sokak'ta anıldı. Törene katılanlar Korkmaz’ın fotoğrafına kırmızı karanfil bıraktı.

Ali İsmail Korkmaz Eskişehir’de anıldı.Ali İsmail Korkmaz Eskişehir’de anıldı.

İstanbul’un Ümraniye ilçesinde gerçekleşen Gezi Parkı eylemlerinde polis Mehmet Görkem Demirbaş’ın kullandığı aracın çarpması sonucu katledilen Mehmet Ayvalıtaş, eski Çekmeköy Mezarlığı'nda bulunan mezarı başında anıldı.

Anma öncesi Ayvalıtaş’ın katledildiği yolun üzerinde bulunan 1 Mayıs Mahallesi olarak bilenen köprüye karanfil ve Ayvalıtaş’ın fotoğrafları bırakıldı.

Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş, 9 yıldır halkın kendilerini hiç yalnız bırakmadığını belirterek, "Mehmet'in meşalesini en doruk noktaya kadar taşıyacağınıza eminim" dedi. Gezi’de katledilenlerin katillerinin hala dışarıda serbest olduğunu dile getiren Ayvalıtaş, oğlunu katleden emekli polisin evinin karakola 300 metre uzaklıkta olduğu halde "bulunamadı" denilerek, yıllar sonra ifadesinin alındığına ve hala tutuklanmadığına işaret etti.

Mehmet Ayvalıtaş mezarı başında anıldı.Mehmet Ayvalıtaş mezarı başında anıldı.

KORKUYORLAR

Malatya'da yapılan basın açıklamasını okuyan SOL Parti Malatya İl Başkanı Ali Amanat, “Gezide katledilen canlarımızı buradan bir kez saygıyla anıyoruz” dedi. Anamat, “9 yıldır Gezi isyanının korkusu iktidarın peşini bırakmadı. Gezi’de direnenler bugün gezi davası kurmacasıyla cezaevlerinde hapsediliyor, ancak Gezi bitmedi, sürüyor” ifadelerini kullandı.

SOL Parti Malatya’da eylem yaptı.SOL Parti Malatya’da eylem yaptı.

HAKARET EDEMEZ

Son olarak Erdoğan’ın sözlerine ilişkin konuşan Amanat şu ifadeleri kullandı: “Siyasal İslamcılığı kuşanıp her tür yolsuzluk, rantı mubah gören iktidara, Cumhurbaşkanı’na sesleniyoruz; kullandığınız eril dille, hakaret cümleleriyle Gezi’yi itibarsızlaştırma çabalarınız boştur. İktidarı elinde tuttuğunu zannedenler halka hiçbir koşul ve şartta hakaret edemez.” Ardından sözü alan SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi İlknur Başer, “Bu halka hakaret edenler, bu çürümüş düzenin temsilcileridir. Gezi halktır, kimse halka hakaret edemez. Ağzımıza bile almaya çekindiğimiz sözleri bu ülkenin Cumhurbaşkanı, bu halka söyleyemez” dedi.

ADALET NÖBETİ SÜRÜYOR

Avukatların İstanbul Adalet Sarayı’ndaki ‘Adalet Nöbeti’ dün de devam etti. Dünkü Adalet Nöbeti’ne, Gezi davasında 18 yıl hapis cezası verilerek tutuklanan avukat Can Atalay’ın babası Mustafa Atalay da katıldı. Baba Atalay, “Babacan’ın ve Davutoğlu'nun, dava dosyasına yazılı olarak, ‘Biz bu Gezi eylemlerinde makamımız ve ismimiz olarak hiçbir şekilde mağdur olmadık’ diye evrak koymalarını talep ediyorum” dedi.

Mustafa Atalay, Can Atalay’ın Gezi’nin 9’uncu yılında okunamayan mesajını okudu. Can Atalay, mesajında şunları kaydetti: “ Hep birlikte mücadele edeceğiz, hep birlikte kazanacağız. Gezi direnişi çoğul türkümüzdür. Aşağıdan bir kardeşleşme inadıdır Gezi. Haksızlığın karşısında dimdik duran, zulme boyun eğmeyen kardeşlerim, güncel görevimiz, Gezi'de işaret ettiğimiz demokratik bir toplumsal ve siyasal yaşamın müştereken inşasıdır. Karanlığı, kendi kaderini tayin etmeye kararlı müşterek irademiz sonlandıracaktır. Karanlık gidecek, Gezi kalacak. Her yer Taksim, her yer direniş."

Avukat Can Atalay'ın Silivri Cezaevi'nden gönderdiği mesajın okunmasının ardından babası Mustafa Atalay, şunları söyledi: “Gezi davasında 160’tan fazla müşteki var. Bunların arasında altılı masada oturan, demokrasiyi yeniden inşa etmek için programlar hazırlayan Davutoğlu ve Ali Babacan da var. Dosyaya bu iki kişinin de Babacan’ın ve Davutoğlu'nun da yazılı olarak, biraz önce söylediğim gibi, 'Biz bu Gezi eylemlerinde makamımız ve ismimiz olarak hiçbir şekilde mağdur olmadık' diye evrak koymalarını talep ediyorum."