Gezi direnişinin sorumlularını bulmaya çalışan savcılık, 42 yıl önce idam edilen Deniz Gezmiş'i de şüpheliler listesine aldı

Gezi'nin sorumlusu bulundu: Deniz Gezmiş!

Taksim'de Gezi Parkı'nın kaldırılıp yerine Topçu Kışlası yapımına karşı başlayan ve tüm Türkiye'de milyonlarca kişinin sokağa çıktığı Gezi direnişine AKP'lilerin 'sorumlu bulma' arayışı skandal gelişmelere sahne oluyor. Gezi Parkı direnişine ilişkin soruşturma yürüten savcılık, 42 yıl önce idam edilen 25 yaşındaki Deniz Gezmiş'in de ismini 'şüpheli listesine' ekledi.

Aydınlık'tan Can Özçelik'in haberine göre, Gezi direnişinde Twitter'dan yapılan açıklamalar da suç delili sayıldı. Dosyada yer alan bazı isimler ise şöyle oldu: Hayko Cepkin, Zafer Algöz, Nihat Doğan, Kemal Kılıçdaroğlu, Asuman Krause, Janset, Mehmet Ali Alabora, Aslı Aydıntaşbaş, Can dündar, Ece Temelkuran, Barbaros Şansal, Yılmaz Özdil, Halk TV, Deniz Gezmiş.


"BAŞBAKAN'A HAKARET SUÇ SAYILDI"
10 ayrı suç işledikleri öne sürülen isimlere ilişkin yöneltilen suçlar ise şöyle oldu: "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma, Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti’ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama, başbakana ve devlet büyüklerine hakaret, hükümete karşı suç, halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit, suç işlemeye tahrik, suçu azmettirme, yalan haber yapma, hakaret.”

TANRIKULU 'MEYDAN OKUMUŞTU'
Önceki günlerde savcılığın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu örgüt kurmak gerekçesiyle suçladığı ortaya çıkmıştı. Dün ise konuya ilişkin açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "O savcıyla her ortamda hesaplaşacağız' diyerek suçlamada bulunan savcıya meydan okumuştu.