ÇHD İstanbul Şubesi, Gezi Direnişi'nin 10’uncu yıl dönümünde Taksim’de yapılmak istenen anma ve protesto sırasında gözaltına alınanların serbest bırakıldığını duyurdu.

Kaynak: Haber Merkezi
Gezi'nin yıl dönümünde Taksim'de gözaltına alınanlar serbest bırakıldı
Fotoğraf: DHA

İstanbul’da Gezi Parkı eylemlerinin 10. yıl dönümünde Taksim'de anma ve protesto yapmak isterken gözaltına alınlar serbest bırakıldı.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, gözaltına alınanların “Avukatlarımız içeri alınmadığı için ifade vermeyeceğiz” diyerek susma hakkı kullandığı ve sabah saatlerinde serbest bırakıldıkları duyuruldu.

Türkiye Komünist Partisi (TKP) İstanbul İl Örgütü de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Gözaltına alınan arkadaşlarımız serbest bırakıldı. Bugün bir kez daha, güzel ülkemizde umutsuzluğa da karanlığa da yer olmadığını gösterdik. Boyun eğmeyenlere selam olsun. Biz kazanacağız” ifadelerine yer verdi.

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Gezi eylemlerinin yıl dönümü gerekçesiyle bugün saat 19.00 sıralarında, Beyoğlu ilçemizin İstiklal Caddesi ve ara sokaklarında 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na aykırı olarak, izinsiz toplu yürüyüş yapmak isteyen ve tüm uyarılara rağmen dağılmayan 59 şahıs gözaltına alınmıştır” ifadeleri kullanılmıştı.

Avukat Dayanışması’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada “Gezi gözaltılarını takip etmek için geldiğimiz İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nde an itibari ile darp edilerek tamamen bina dışına sürüldük” denilmişti.