Gezi tutuklusu Can Atalay, 3 Temmuz 2020'de Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında meydana gelen ve 7 işçinin hayatını kaybetmesine neden olan patlamanın yıl dönümünde paylaştığı anma mesajında, "Biz; Ferizli’de, duruşma salonunda, işçi sınıfımızdan öğrendik. 'Hiçbir işin fıtratında ölüm yoktur; risk vardır, önlem vardır" dedi.

Kaynak: ANKA
Gezi tutuklusu Can Atalay'dan Hendek'teki patlamaya ilişkin anma mesajı

Gezi davası kapsamında tutuklanan avukat Can Atalay, Sakarya'da hava fişek fabrikasında meydana gelen ve 7 işçinin ölümü ile sonuçlanan patlamaya iliişkin paylaştığı anma mesajında, "Biz; Ferizli’de, duruşma salonunda, işçi sınıfımızdan öğrendik. 'Hiçbir işin fıtratında ölüm yoktur; risk vardır, önlem vardır" dedi.

Sakarya Hendek’te, 3 Temmuz 2020'de,hava fişek fabrikasında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden işçiler için aileler ve avukatlar, fabrika sahasında anma düzenledi. 

Ailelerin avukatı Can Atalay'ın Silivri Cezaevi'nden gönderdiği anma mesajı, avukatlarından Akçay Taşçı tarafından okundu.

Atalay, mesajda; "Türkiye’nin geleceğine yazılı davalar var; Sakarya Hendek bunların en başta gelenlerinden. Türkiye’nin geleceğinde yurttaşın, işçinin canını sakınmayı en başa yazmak, yoksulluğun her türden istismarına son vermek var. Ateş düştüğü yeri yakıyor, işte buradalar, hala yanıyor. Ama bu insanlar, başka ateşler düşmesin diye feryatlarını herkese işittirdiler; cenazelerinin arkasından ne davayı ne de adalet mücadelesini eksik etmediler" ifadelerine yer verdi.

Mesajda şu ifadeler yer aldı:

"Biz; Ferizli’de, duruşma salonunda, işçi sınıfımızdan öğrendik. 'Hiçbir işin fıtratında ölüm yoktur; risk vardır, önlem vardır.' İnsan canını hiçe sayan, işçiyi en ucuz maliyet kalemi olarak görenin, imanının ancak paraya olduğunu biz Sakarya’da, fabrikanın önünde işittik. Türkiye’nin geleceğine yazılı davalar var; Sakarya Hendek bunların en başta gelenlerinden. Türkiye’nin geleceğinde yurttaşın, işçinin canını sakınmayı en başa yazmak, yoksulluğun her türden istismarına son vermek var.

Ateş düştüğü yeri yakıyor, işte buradalar, hala yanıyor. Ama bu insanlar, başka ateşler düşmesin diye feryatlarını herkese işittirdiler; cenazelerinin arkasından ne davayı ne de adalet mücadelesini eksik etmediler.

Erhan Ateş, Halis Yılmaz, Havva Çelik, Muhammet Seyfi Çanakçı, Ramazan Kor ve Sabahattin Tepeçınar; bu insanlar Türkiye’nin eşit, özgür ve adil geleceğine yazılılar."