Gezide yaralandı, engelli oldu tazminat talepleri reddedildi

Dilan Esen

Gezi Direnişi sırasında polisin attığı gaz fişeği nedeniyle ayağından yaralanan Aydın Aydoğan’ın İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Valiliği’ne açtığı 101 bin liralık tazminat davasının reddi onaylandı.

Polis tarafından yaralandıktan sonra Aydoğan hakkında yüzde 43 sürekli engelli raporu düzenlendi. Aydoğan, İstanbul 3’üncü İdare Mahkemesi’ne polisin attığı biber gazı kapsülü nedeniyle yaralandığını ve engelli kaldığını belirtti ve İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Valiliği’ne bin TL maddi, 100 bin TL de manevi tazminat davası açtı. İstanbul 3’üncü İdare Mahkemesi ise Aydoğan’ın yaralanmasının polisin kullandığı gaz fişeğinden kaynaklandığının net olarak ortaya konulamadığı iddiasıyla davayı reddetti. Aydoğan ve avukatları ret kararının incelenmesi için Danıştay’a başvurdu. Danıştay 10’uncu Dairesi, idare mahkemesinin hükmünün hukuk ve usule uygun olduğuna karar vererek ret kararını onayladı.

Danıştay’ın kararı verirken dosyadaki belgelere hiç bakmadığını belirten Aydoğan şunları dile getirdi: “Daha önce de yüzde 43 sürekli engelli raporunu sunmamıza rağmen bu şekilde bir karar aldı. Ayrıca dava sürecinde şahit dinletmek istedik ceza hem tazminat davasında da şahitlerimizi dinlemeye dahi tenezzül etmeden karar aldılar. Bu davayı da Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacağız.”