Gezi Direnişi'nin unutulmaz gençlerinden Ali İsmail Korkmaz, katledilişinin 10. yılında sevgi ve özlemle anılıyor. Ali İsmail'in adına Twitter'da açılan etiket, gündemlerde birinci sıraya yükseldi.

Kaynak: Haber Merkezi
Gezi’nin güzel çocuklarından Ali İsmail Korkmaz yüreklerde yaşıyor

Gezi Direnişi sırasında çok sayıda polis ve sivil giyimli sopalı saldırganlar tarafından darbedilerek öldürülen 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, ölüm yıldönümünde anılıyor.

2 Haziran’da aralarında polis Mevlüt Saldoğan’ın da bulunduğu faşist grubun saldırısına uğrayan Ali İsmail, 38 gün komada kaldıktan sonra 10 Temmuz 2013 günü yaşamını yitirmişti.

Ali İsmail için bugün Twitter'da açılan #Aliismailkorkmaz etiketi gündemlerde birinci sıraya yükseldi.

Sosyal medyada Ali İsmail Korkmaz Vakfı tarafından yapılan paylaşımda, “Bugün günlerden Ali İsmail Korkmaz! Ali İsmail Korkmaz’ın aramızdan ayrılışının 10. yılında onu özlemle anıyoruz” denildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise “Ötekileştirerek inşa edilen nefret rejiminin sonucu karanlık bir sokakta katledilen, acısı hep yüreğimizde olan #AliİsmailKorkmaz’ı hüzün ve rahmetle anıyorum. Nefret rejimine karşı mücadele etmek, ülkemizde huzur ve barışı sağlamak Gezi’de katledilen çocuklarımıza borcumuzdur” paylaşımında bulundu.

Ali İsmail için yapılan bazı paylaşımlar şöyle: