Gıda-İş Genel Başkanı Seyit Aslan, Philip Morris fabrikasında faaliyet yürüten Euroserve işçilerinin direnişinin 3’üncü gününde ziyaret etti. Aslan, “İçeride tuvalet yasağı nedir, bu kadar utanmazlık olamaz. Burası Guetamala, F tipi, Silivri, cezaevi değil. Philip Morris işçisine yenileceksiniz” dedi.

Gıda-İş Genel Başkanı Seyit Aslan: “Philip Morris işçisine yenileceksiniz”

BİRGÜN EGE

İzmir Torbalı'da yer alan Philip Morris fabrikasında faaliyet yürüten Euroserve işçilerinin direnişi 3’üncü gününde. Atılan işçilerin geri alınması ve sendikal haklarının tanınması için mücadelelerini sürdüren işçileri, DİSK/Gıda-İş Genel Başkanı Seyit Aslan ziyaret etti.

Euroserve patronlarının hukuk tanımadığını ifade eden Gıda-İş Genel Başkanı Seyit Aslan, “İçeride tuvalet yasağı nedir, bu kadar utanmazlık olamaz! Burası Guetamala, F tipi, Silivri, cezaevi değil. Bu işçiler 15-20 yıldır emek veriyor, siz onlar sayesinde zengin oldunuz sizi dünya kamuoyuna edeceğiz Philip Morris işçisine yenileceksiniz” diye konuştu.

DAYANIŞMAYA İHTİYAÇ VAR

Aslan, şunları dile getirdi: “Hangi yasada işçileri odaya çekip tehdit etmek var, sürgün var, işçilerin sendika seçme hakkına müdahale etmek var. Suç işleyen sizsiniz. Uluslararası düzeyde buradaki direnişi anlattık, anlatmaya devam edeceğiz. Almanya'daki Philip Morris işçilerinden selam var. Uluslararası dayanışmamız büyüyecek. İzmir Emek ve Demokrasi Güçlerine de bu mücadeleyi yalnız bırakmama çağrısı yapıyoruz. Dayanışmaya ihtiyaç var.”

Gıda-İş Ege Bölge Temsilcisi Ufuktan Öden ise, “Philip Morris patronu işçiler için açık cezaevi inşa ediyor. Çin seddi de çekseniz buraya gireceğiz. Biz tüm yasaklara karşı mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.