Gilboa cezaevinde kalan Filistinliler açlık grevinde

Dış Haberler Servisi

İsrail’de geçen ay sekiz Filistinli tutuklunun firar ettiği Gilboa hapishanesinde mahkumlara dönük baskı ve şiddetin artması sonucu 400’ü aşkın Filistinli mahkum 13 Ekim’den bu yana süresiz açlık grevinde. Filistin Tutuklular Derneği (PPS) Gilboa hapishanesinde yaşanan firar olayının ardından Filistinlilere dönük kötü muamelenin daha da arttığını ve bu uygulamalar sona erene dek mahkumların açlık grevini sürdürmek istediğini açıkladı.

Açlık grevini başlatan mahkumların aynı zamanda cezaevi yetkililerine taleplerini içeren bir mektup ilettiğini belirten PPS, "Hapishane yetkilileri, açlık grevindeki mahkumları zorla ayrı hücrelere transfer ediyor ve mahkumlar buna şiddetle karşı
çıkıyor. Hapishane yetkililerini protestoları bastırmaya çalışmamaları konusunda uyarıyoruz. İsrail Hapishane Hizmetleri mahkumların sağlığından tamamen sorumludur" açıklaması yaptı. Tutukluların talepleri arasında cezaevinden zorla nakledilme uygulamalarının sona ermesi ve ağır tecritin kaldırılması yer alıyor.

Gilboa hapishanesinden 6 Eylül’de firar ettikten sonra yakalanan Filistinli mahkum Muhammed Ardah da işkence gördüğü gerekçesiyle geçen hafta açlık grevine başlamıştı.