Giresun’da 16 yaşındaki Sıla Şentürk, 21 yaşındaki Hüseyin Can Gökçek isimli erkek tarafından katledildi. Daha önce de Sıla Şentürk'ü kaçırmak istediği öğrenilen Gökçek, cinayetten sonra il dışına çıkmak için gittiği havalimanında yakalanarak gözaltına alındı.

Giresun'da 16 yaşındaki çocuk, bir erkek tarafından öldürüldü

Giresun'da 16 yaşındaki Sıla Şentürk, Hüseyin Can Gökçek tarafından öldürüldü.

Sabah saatlerinde Erikliman köyünde meydana gelen olayda, babaannesine ait evde kalan Sıla Şentürk, Hüseyin Can Gökçek ile bilinmeyen nedenle tartıştı. Gökçek, yanında getirdiği bıçakla Şentürk’ün boğazını kesti.

16 yaşındaki çocuk hayatını kaybederken, Gökçek ise evden kaçtı. Aile fertlerinin olmadığı evde, işitme ve konuşma engelli babaanne, durumu komşularına aktarıp yardım istedi.

Çevredekilerin ihbarı üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibinin yaptığı kontrolde Sıla Şentürk’ün hayatını kaybettiği belirlendi. Şentürk’ün cansız bedeni, savcılık incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Hüseyin Can Gökçek ise il dışına çıkmak için gittiği Ordu-Giresun Havalimanı’nda polis ekiplerince yakalandı. Giresun İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro ekiplerine teslim edilen Gökçek, sorguya alındı.

ŞENTÜRK'Ü 1 YIL ÖNCE KAÇIRMIŞ

İHA'nın aktardığına göre Hüseyin Can Gökçek, daha önce de internetten tanıştıkları Sıla Şentürk'ü kaçırmak istedi. Ailesinin şikayeti üzerine yakalandı ve Sıla Şentürk de ailesinin evine geri döndü.

DHA'nın geçtiği ilk haberlerde ailesinin Şentürk'ü Gökçek ile nişanlandırdığı öne sürülmüştü. Ancak haber ajansının sonradan geçtiği habere göre Gökçek, Şentürk'ü bir yıl önce kaçırdı.

Şentürk ailesinin şikayeti üzerine yakalanan Gökçek, 'Çocuğun cinsel istismarı' ve 'Çocuğun kaçırılması ve alıkonulması' suçundan tutuklandı. Şentürk ailesinin şikayetinden vazgeçmesi üzerine bir ay cezaevinde kalan Gökçek, ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

10 AYRI SUÇTAN SABIKASI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Gökçek'in 10 ayrı suçtan sabıkası olduğu belirtildi.

Şentürk'ün Gökçek'ten ölüm tehdidi aldığı gerekçesiyle bir süre devlet korumasına alınarak yurda yerleştirildiği, iki hafta önce felç geçiren babaannesine refakat etmesi için ailesinin talebi üzerine eve geri döndüğü de iddia edildi.

Şentürk'ün ölümüne sosyal medyada büyük tepki gösterildi.

GİRESUN VALİSİ ÜNLÜ'DEN AÇIKLAMA

Sıla'nın öldürülmesiyle ilgili Giresun Valisi Enver Ünlü'den açıklama geldi.

Ünlü sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Bugün bir cani tarafından hayattan koparılan Sıla Şentürk kızımızı kaybetmenin acısını yaşıyoruz. Cinayet zanlısı kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı, süreci hassasiyetle takip ediyoruz. Evladımıza Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum."

İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN: SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Cumhurbakanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Evladımız Sıla’nın haberi yüreğimizi yaktı.Bu müessif olayda zanlının hak ettiği cezayı alması ve adaletin sağlanması için sürecin yakın takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.