Beşiktaş havlu attı, Biliç veda sinyali verdi. Yönetim sezon sonuna kadar devam kararı alsa da gelecek belirsiz...

Gitme kal bu şehirde

gitme-kal-bu-sehirde-47365-1.METİN AKTAŞOĞLU- @metinaktasoglu

Köprünün altından çok sular aktı. ‘Feda’ dönemi bittiğinde, Slaven Biliç ve Önder Özen’le yeniden yapılanma süreci resmen başlamıştı. En sevdiğimiz formül futbolda ‘yeniden yapılanma’, hastasıyız! Ekseriyetle Ulusal Takım fiyaskoların ardından yapılanır. Beşiktaş da gelenekten nasibini almış anlaşılan!

Hatırlıyor musunuz ‘BJK Futbolda Yeniden Yapılanma Projesi’ni Genel Sekreter Mesut Urgancılar, Futbol Komitesi Başkanı Tamer Kıran ve Yeniden Yapılanma Komitesi Başkanı Adnan Dalgakıran aktarmıştı. Tezcanlı bir stajyer muhabir olarak o toplantıda “Beşiktaş ayağa kalkıyor!” heyecanına kapılmıştım. Bu yukarıda saydığım isimlerin hiçbiri yönetimde değil şu an. Devrim kendi çocuklarını yedi galiba…

Şaka gibi. Beşiktaş için sezonun ikinci yarısı bu iki kelimelik cümleyle anlatılabilir. Taraftarın gerçekten kabullenmesi zor. Her şeye rağmen, göçebeliğe, hakem hatalarına, sakatlıklara, kırılan kırmızı kart rekoruna, mental yorgunluğa, her şeye rağmen şampiyon olabilirdi Beşiktaş.

Biliç’in hatalı tercihleri olduğu doğru, takımın kriz anlarını yönetemediği doğru, Liverpool’u eledikten sonra aşırı havaya girildiği doğru, Süleyman Seba sezonuna Seba gibi başlayıp Demirören gibi bitirdi Beşiktaş. Eyvallah; ama bir şeyler söyleyebilen bir teknik direktör bulmak çok zor. Başkan Rıza Sarraf’la yemek yiyip gözündeki ışıktan ‘bir milyonluk’ enerjiyi ‘kapızlarken’ Gezi’yi merak eden, muhalif, sesi çıkan, doğrusu-yanlışıyla Beşiktaş’a ‘cuk’ oturan bir adam Biliç, kıymetini bilmek lazım.

Vodafone Arena’da bir sezonu hak ediyor Biliç. Fikret Orman’ın elini yüzünü bir yıkaması lazım. Her seferinde 69 yaşındaki Lucescu gündeme gelmesin artık. Zaten Ukrayna’da kalacağını açıkladı. ‘Feda’ döneminde gittiğinizde “Feda ne…” diye soran Mustafa Denizli gündeme gelmesin artık. Şenol Güneş’in de Timsah Arena’da bir sezon daha geçirmesi Beşiktaş’ın olası teklifini reddetmesi duayen Şenol Hoca’ya yakışan hareket olacaktır. Yapmayın etmeyin. Evet herkes şokta, herkes üzgün ama yönetim bu sezon yaşanan saha dışı faktörleri de hesaba katmalı. Başkan, Biliç’ten ziyade şöyle bir Yönetim Kurulu’na bakmalı “Yanımda kim oturuyor. Futbolla kim ilgileniyor” diye…

Saha kenarındaki Biliç, Beşiktaş’ı baltalamaz, emin olun...