‘Gizli’ dosyanın savcısı 10. kez değişti
Fotoğraf: MA

Haber Merkezi

Urfa Suruç’ta 14 Haziran 2018’de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ile iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar’ın başlattığı adalet nöbeti sürerken soruşturma savcısı ise 10’uncu kez değişti.

Şenyaşar ailesinin maruz kaldığı katliam aynı gün olmasına rağmen ‘işyeri ve hastane’ olarak iki ayrı dava dosyasına dönüştürülmüştü. Şenyaşar ailesine ait işyerinde gerçekleşen saldırılara dair görülen dava, 2 Nisan 2021 tarihinde karara bağlandı ancak hastaneye ilişkin soruşturma 4 yıldan uzun süredir devam ediyor.

Suruç Devlet Hastanesi ile ilgili ayrılan soruşturma dosyasında 2018’den bu yana gizlilik kararı bulunuyor. 22 Nisan’da hastanede yaşananlara ilişkin aralarında AKP’li vekil Yıldız’ın ağabeyi Celal Yıldız’ın da olduğu 4 kişi tutuklanmıştı. Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre önceki gün dosyada yaşanan gelişmelere dair bilgi almak isteyen Ferit Şenyaşar ve dosya avukatları Bülent Duran, 10’uncu kez dosya savcısının değiştiği bilgisini aldı.

Adalet nöbetinin 548’inci gününü geride bırakan Şenyaşar ailesinin açıklamasında ise Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a seslenildi. Açıklamada, “Urfa Adliye Sarayı tarihe geçmeye devam ediyor. Devletin kurumunda kameraların önünde bir insanlık suçu işlenmiştir. Davaya bakan 9’uncu dosya savcısı gitti. 10’uncu savcı geldi. Dava üzerinde gizlilik kararı devam ediyor” denildi.