Göbeklitepe'ye dijital yolculuk

Cermodern Sanat Programları ve Reo-Tek işbirliğiyle düzenlenen sergi dünyanın bilinen en eski tapınaklarından olan Göbeklitepe'ye dijital bir yolculuk sunuyor.

UZAK GEÇMİŞTE SIRADAN BİR GÜN

Serginin, tıpkı Göbeklitepe gibi büyük bir uğraşı ve özveriyle gerçekleştiridğini söyleyen Cermodern Sanat Programları Direktörü Zihni Tümer, "CerModern ve Reo-tek olarak bu sır dosyasını dijital bir deneyime dönüştürmek ve dünyanın djital mirasına bir katkıda bulunmak için yola çıktık. Bizi en çok etkileyen, somut buluntular üzerinden bizi bugünün kültürüne bağlayan "dualizm" konusu oldu. Ritüeller, renkler, kokular, döngü ve ritmlerle bezediğimiz 2000 metrekarelik kara kutu alanda sıradan bir güne indirgediğimiz anlatıyı müzik ve görsel şovlarla benzersiz bir dijital deneyim sergisine dönüştürdük" diye konuştu.

Herhangi bir gelişmiş teknik ve teknolojiden yoksun olarak, dikilebilmesi için devasa bir organizasyon ve işbirliği gerektiren 60 tonluk taşlar ne ifade ediyor? Doğanın tüm zorluklarına karşı, bu yapıyı inşa etmelerindeki motivasyon neydi? Sorularına yanıt arayan sergi 31 Aralık tarihine kadar meraklılarını bekliyor.

gobeklitepe-ye-dijital-yolculuk-623287-1.