Göçmen örgütleri, Akdeniz’de yaklaşık 85 kişiyi taşıyan tekneyle temasın kaybolduğunu, göçmenlerin hayatından endişe duyduklarını açıkladı

Göçmenler güvende değil

Dünyada insani kriz yaşanırken dört bir yanda göçmenlerin trajedisi sürüyor. Akdeniz’e açılan mültecilere yardım kapsamında faaliyet yürüten Alman sivil toplum kuruluşu Sea-Watch, önceki gün yaptığı duyuruda, Libya ve Malta’nın karasuları arasında 85 kişi taşıyan bir tekneyle teması kaybettiklerini açıkladı.

Uluslararası Göç Örgütü (IOM) de kayıp tekneyle ilgili yaptığı açıklamada, 85 göçmenin akıbetiyle ilgili herhangi bir bilgiye ulaşamadıklarını, ölümleri ihtimaliyle ilgili ‘çok endişeli’ olduklarını belirtti. IOM İtalya sözcüsü Flavio Di Giacomo, “Şu anda göçmenlerin durumunu doğrulamak çok zor. Ne yazık ki teknenin battığını düşünüyoruz” dedi.

Avrupa Birliği’ne bağlı sahil güvenlik ajansı Frontex de İtalya ve Malta sahil güvenlik otoritelerinin kayıp göçmen teknesi hakkında bilgiye ulaşmaya çalıştığını, arama faaliyetleri yürüttüğünü açıkladı. Bu yıl Akdeniz’de umut yolculuğuna çıkan 241 göçmen yaşamını yitirmişti.