İtalya Serie A'nın önde gelen ekiplerinden Inter'de forma giyen Diego Godin, ülkedeki son durumu anlattı. Godin, İtalya'da sağlık sisteminin çöktüğünü belirterek "Çok zor bir durumdayız" dedi

Godin: İtalya'da sağlık sistemi çöktü, çok zor durumdayız

İtalya Ligi Serie A takımlarından Inter forması giyen Diego Godin, koronavirüs salgınında İtalya'da yaşananları anlattı.

Habertürk'ün aktardığına göre tecrübeli futbolcu, hükümetin başta pek çok konuda sıkı önlemler almadığını belirtirken, sağlık sisteminin çöktüğünü ifade etti.

"Son ana kadar sahaya çıkmak zorunda kaldık" diyen Godin, "Devam edip edemeyeceğimizi görmek için ipi sonuna kadar çektiler. Artık savunulamayacak noktaya kadar oynadık ve bugün, çok zor bir dönem yaşıyoruz. Sağlık sistemi çöktü İtalya'da, çok fazla ciddi anlamda hasta insana yetecek yoğun bakım yatakları yok. Başka hastalığı olan insanlar da tedavi alamıyor. Çok fazla profesyonel doktor da yok, çok zor bir durumdayız" ifadelerini kullandı.

Godin açıklamasına şöyle devam etti: "Takımlar normal düzeyde idman yapmaya devam etti ama maçlar seyircisiz oynandı. 8 Mart günü Jusventus'a karşı on maçımızı oynadık. 5 gün sonra da onlar koronavirüs testi pozitif çıkan ilk oyuncularını duyurdu; Daniele Rugani. O noktada Juventus'ta ve bizim takımda oyuncular karantinaya girdi. Lig durdu, ancak ilk olarak biz seyircisiz oynamaya devam ettik. Maçlarda başka virüslü oyuncular da vardı, hepimizi karantinaya aldılar."

"Hükümet ilk olarak duruma çok önlem vermedi" diyen Godin, "Çin'in problemi olduğu düşünüldü, başka ülkelere gelmeyecek sanıldı. Küçük küçük önlemler alındı. Ne olabileceği konusunda uyarılar vardı ancak yaşanacaklarla ilgili hükümet ciddi yaptırımlara gitmedi" dedi.