Konya Üniversitesi Tiyatro Festivali’ne davet edilen Ordu Üniversitesi öğrencileri rektörlüğün yetersiz bütçe engeline takıldı. Öğrenciler ‘Üniversite sosyal etkinliklere bütçe ayırmıyor’ dedi

Gogol’un ‘Palto’su okul ödeneğine takıldı!

Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü öğrencileri Gogol’un ünlü “Palto” eserini sahnelemek amacıyla oyununu hazırladı. Hazırlanan oyun Selçuk Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından düzenlenen 3. Dilek Sabancı Tiyatro Festivali’ne davet edildi. Ancak Palto oyunu, Ordu Üniversitesi Rektörlüğünce ‘yetersiz bütçe’ gerekçesiyle turne engeline takıldı.

Yönetimin kendilerine ödenek ayırmamasına öğrenciler tepki gösterdi. Öğrenciler yazılı açıklama yaparak, “ Üniversite, ne bahar şenliği ne de başka bir etkinlik yapmak için bütçe ayırmamıştır. Kendi çıkarları doğrultusunda, aynı fikirde olduğu mercilere ödenek ayırma konusunda gayet eli açık davranan yönetim, sanatsal çalışmaları engellemektedir” dedi.

Açıklamada, “Ülkemizde tiyatro sanatına dair olumsuz bakış açısı ne yazık ki âşikârdır . Bunun devletin en küçük birimlerine kadar dayatılmaya çalışıldığı bellidir.” ifadeleri kullanıldı.
Haber Merkezi