Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek’in hedef gösterdiği ve uzaklaştırma kararı verilen öğretmen ile okul müdürüne velilerden destek geldi. Veliler “Gökkuşağını yok edemeyecekleri gibi çocuklarımızın hayallerini, yarınlarını da çalmalarına izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Gökkuşağımızı yok edemeyeceksiniz
Gökçek, ‘gökkuşağı süslemeleri’ nedeniyle öğretmeni hedef göstermişti. (Fotoğraf: Twitter)

Sibel BAHÇETEPE

Eski Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’in sosyal medyada hedef göstermesinin ardından açığa alınan İstanbul Sarıyer Emirgan İlkokulu Müdürü Emine Kızıldağ ve öğretmen Emine Yahşi’ye veliler destek verdi. "Gökkuşağını yok edemeyecekleri gibi çocuklarımızın hayallerini, yarınlarını çalmalarına izin vermeyeceğiz" diyen veliler, "Okulumuz ve öğretmenimiz için adalet istiyoruz" dedi.

İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ

İstanbul’da Sarıyer Emirgan İlkokulu’nda 16 Haziran’da karne dağıtımı sırasında sınıfa kurulan süslemelerdeki renklerin LGBTİ+’ları çağrıştırdığını iddia eden Gökçek, "Bu kadın öğretmense derhal açığa alınmalı" diyerek öğretmeni hedef göstermişti. Gökçek’in paylaşımının ardından okul müdürü ve öğretmen görevden alınmıştı. Haklarında soruşturma başlatılan öğretmen ve müdürün önceki gün İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne giderek ifade verdikleri öğrenildi. Veliler dün de okulun yanındaki alanda bir imza kampanyası başlattı. "Emirgan ilkokulu kıymetli velileri ve Emirgan sakinleri. Karne günü akşamından bu güne kadar hepinizin yakından takip ettiği okulumuzun, Emine öğretmenimizin ve müdüre hanımın haksız suçlamalar karşısında hedef gösterilip görevden alınmasıyla ilgili mücadelemiz tüm hızıyla devam etmektedir. Geldiğimiz son aşamada ıslak imzalı dilekçe vererek mücadelemizi daha da güçlendirmek istiyoruz" çağrısı yapıldı. Velilerden Sevda Kalkan Yılmaz, BirGün’e yaptığı değerlendirmede öğretmen ve müdürün açığa alınmasını kabul etmediklerini söyledi. Yılmaz "Okulumuz eğitimiyle ilçemize nam salmış Sarıyer’in Oxfordu olarak bilinmektedir. İlkokul düzeyinde butik bir eğitim sağlayan okul mezun olan çocukları günün sonunda Robert, ODTÜ, Boğaziçi ve Hacettepe gibi ülkemizin en önemli üniversitelerini çok rahatlıkla kazanacak düzeye getirmektedir. Bunu sağlayan elbette öğretmenlerimizdir. Bu sebeple aydınlık yarınlarımızın timsali olan öğretmenlerimiz zaten maaş ve sistem altında ezilirken bir de akla ve mantığa uymayan birtakım yaptırımlarla adeta mobinglere maruz kalmaktadırlar. Türkiye’nin aydınlık yüzü olan öğretmenlerimize akla sığmayan suçlamaları kabul etmiyoruz" dedi. “Gökkuşağını nasıl yok edeceksiniz?” diye soran Yılmaz "Velilerin tüm sınıflarda öğretmenlere destek olmak amacıyla yaptığı, klasik süslemeleri LGBT’ye benzetmek evrenin kurallarına aykırı. Fotoğrafta da görüldüğü üzere balonlarla apaçık gökkuşağı ve bulut imgelenmiştir. Bizler küçükken resim defterlerimize özgürce gökkuşağı çizerdik. Gökkuşağını yok edemeyecekleri gibi çocuklarımızın hayallerini, yarınlarını çalmasına izin vermeyeceğiz" diye konuştu. İsmini vermek istemeyen bir veli de "Rengarenk dünyaları olan çocuklarımızın bu özel gününde gökkuşağı renkleriyle yapılan süslemeyi LGBT ye çekecek kadar siyah beyaz bir zihniyeti kınıyorum. 4 yaşında ki bir çocuğun bile ilk çizimi olan gökkuşağını simge haline getiremezsiniz. Okulumuz ve öğretmenimiz için adalet istiyoruz. Peşini bırakmayacağız" dedi.

HOCAMIZIN YANINDAYIZ

Change.org üzerinden velilerden Orhan Özdemir “Gökkuşağı ne zaman suç oldu? Renkler ne zaman yasaklandı?” diyerek imza kampanyası başlattı. Kampanyada, “Öğretmenimiz bir iftira yüzünden görevinden alındı! Emine öğretmen herkesin sevdiği, tanıdığı ve asla bu suçlamalarla işi olmayan bir eğitimci. Haksız yere linç edilen ve görevinden alınan Emine öğretmen için adalet istiyoruz! Hocamızın yanındayız" denildi.