Her yıl binlerce insanın ziyaret ettiği İzmir’in Ödemiş ilçesine bağlı Gölcük yaylasında yurttaşların normale hayata dönmeye başladıkları gözlendi

Gölcük normale dönüyor

BİRGÜN İZMİR

Mart ayından bu yana yaşanan Korona yasaklarının sona ermesiyle dünya normal hayata dönmeye başladı. Yaklaşık 4 aydan bu yana evlerinde kapalı kalan yurttaşlar, maske, mesafe ve temizlik kurallarına da dikkate alarak normale hayata dönmeye başladı.

Yurttaşlar, sıcaklıkların da artması ile birlikte Gölcük Yaylası'na akın etti. Temmuz ayına yaklaşılırken yer yer yağan yağışlarla birlikte sıcaklığın belirgin bir şekilde arttığı Ödemiş'te yurttaşalr, pazar gününü Bozdağ'daki Gölcük gölüne çıkmakta buldu.

Ödemiş dışından da onlarca ziyaretçi, pazar tatilini yaylada değerlendirdi. Göl çevresine serinlemek için gelen kimi yurttaşlar, çocuklarıyla birlikte balık avlayarak vakit geçirdi, bazıları da piknik yapıp ağaç gölgesinde serinledi. Göl kenarındaki çay bahçeleri ise tamamen doldu ve yer bulmakta zorluk çekildi.

Bu arada bazı yurttaşların yeşil çimenliklerin üstünü işgal edip mangal yaptıkları ve maske ve mesafe kurallarına uymadıkları görüldü.