Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Gölmarmara Belediyesi’nin ortak çalışması olan ağaç katliamına Gölmarmara sakinleri yaptıkları basın açıklaması ile tepki gösterdi. Gölmarmaralılar yürütmeyi durdurma davası için hazırlanıyor

Gölmarmara’da ağaç kesimine tepki

ARDA ÖZARDA

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Gölmarmara Belediyesi’nin ortak çalışması ile ağaç kesilmesine Gölmarmara sakinleri yaptıkları basın açıklaması ile tepki gösterdi. Gölmarmara’nın girişinde bulunan sembol bir alanda 15 ağacın kesilmesi bölge sakinlerini ve çevrecileri rahatsız etti. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Gölmarmara Belediyesi şu an konu ile ilgili yapılacak bir şeyin olmadığını ve o alana ‘Sevgi Yolu’ yapılacağını söylerken Gölmarmaralılar ise ağaç katliamına izin vermeyeceklerini söyledi. 2017 yılında bir çevre düzenlemesi kararı olduğunu fakat bu düzenleme de ağaç kesimi olmadığını söyleyen Gölmarmaralılar yürütmeyi durdurma davası için hazırlanıyor.

Gölmarmara sakinlerinden Şerife Döngel Türkan şunları söyledi:

“Kişi ya da kurumların ‘Ben yaptım oldu’ mantığıyla davranış sergilemesi hiç kimseye yarar sağlamaz. Bu sorun partiler üstüdür ve toplumsal kaygıdır. Gölmarmara’nın duyarlı insanları olarak ağaç katliamınıza izin vermeyeceğiz. Bu ağaçları keserek yeşil cinayeti yapmaktasınız. Biz o ağaçları size talan ettirmeyeceğiz. Bu caddeler, bu sokaklar elbette belediyenin ancak özellikle bu cadde bu ağaçlar tüm Gölmarmara halkınındır. Bizler memleketimizin iyileştirip güzelleşmesine karşı değil aksine kamu yararına yapılan çalışmaların destekçisiyiz. Önerimiz yapılacak düzenleme için oldubittiden vazgeçip ağaçlar kesilmeden çevreyle barışık başka bir çözüm bulunmalıdır. Her mevki geçicidir fakat verilen zararlar kalıcıdır. Yeşil alanları bitirmeye değil çoğaltmaya çalışın, belediyelerin asli görevlerinden biri de budur. Bizler bir partiden ya da oluşumdan değiliz. Biz çevresini seven duyarlı vatandaşlarız. Belediye yeşil katliamına son versin”