Google, dile dolanan ve hatırlanamayan şarkıları bulmak için yeni bir özellik geliştirdi. Yeni uygulşama sayesinde kullanıcılar, mırıldanarak ya da ıslık çalarak akıllarına takılan şarkının isimini bulabilecek.

Google kullanıcıları, dile takılan şarkıları ‘bulmak için mırıldanacak’

ABD merkezli teknoloji devi Google, “Hum to Search” (Bulmak için Mırıldan) adlı yeni bir özelliğini tanıttı. Türkçe dahil olmak üzere, 20 dili şimdiden destekleyen yeni araç sayesinde akıllara takılan şarkının ismini düşünmek tarihe karışacak.

ÖZELLİK SİNİRSEL HESAPLAR KULLANILARAK GELİŞTİRİLDİ

'Hum to Search' hakkında konuşan Google'ın Başkan Yardımcısı Aparna Chennapragada, kullanıcıların Google'a her ay yaklaşık 100 milyon kez dinledikleri ama hatırlayamadıkları şarkıları bulmak için "hangi şarkı çalıyor?" başlığında arama yaptıklarını söyledi.

Tanıtım toplantısında, gelişmiş bir yapay zeka ve sinirsel hesaplamalar kullanılarak geliştirilen söz konusu teknolojinin ses kaydı analizi yapabildiği ve bunu dijital dalga biçimine dönüştürebildiği belirtildi. Daha önce benzer bir özellik ses ve konuşma tanıma şirketi SoundHound tarafından kullanıma sunulmuştu.