Sözcü'nün haberine göre CHP’li Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'ın, geçmişte aldığı hapis cezasının kesinleştiği gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındığı iddia edildi. Aydar ise henüz kendisine bir tebligatın yapılmadığını söyledi, "Bu bir siyasi darbedir" dedi

Görevden alındığı iddia edilen Ceyhan Belediye Başkanından yalanlama

Adana'da Ceyhan Belediye Başkanı CHP’li Kadir Aydar'ın görevinden alındığı iddia edildi..

İlk olarak Sözcü gazetesinden Mehmet Serbes’in duyurduğu haber, daha sonra 'iddia' olarak güncellendi. Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, geçmişte yargılandığı suçlardan aldığı 24 ay cezanın kesinleşmesi gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı tarafından belediye başkanlığından el çektirildiği iddia edildi.

Aydar'ın görevden alınması sonrası Ceyhan Belediye Başkanlığı'na Ceyhan Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz başkan olarak atandığı da iddilar arasında.

CHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI KADİR AYDAR’DAN AÇIKLAMA

Öte yandan Belediye Başkanı Kadir Aydar’a henüz bir tebligat gitmediği öğrenildi.

Söz konusu iddiaları yalanlayan Aydar, şunları söyledi:

"YSK, bu cezaları birleştirmiş ama bunu birleştirmeye yetkisi yok. YSK mahkeme değil. Ben görevimin başındayım. Şu an bir mahkemeden ceza almış değilim, bana siyasi yasak getirmeye çalışıyorlar ama bu bugünün olayı değil. 2013 yılında 10 aylık cezalarım vardı, bunlar infazı olmuş, bitmiş, ortadan kalkmış, seçime girmişim. YSK, bunları birleştirerek 20 aya çeviriyor. Mahkeme birleştirmemiş, YSK mahkeme değil ki bu cezaları birleştirsin, benden bununla ilgili savunma isteyecekler. Ben görevimin başındayım, belediye kayyum da atanmadı. Öyle bir şey yok."

Aydar'ın yaptığı açıklamalar şöyle:

Kadir Aydar, oyların yüzde 50.64’ünü alarak belediye başkanı seçilmişti.

ADANA VALİLİĞİ DE AÇIKLAMA YAPTI

Adana Valiliği, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'ın görevden alınmasına dair haberler üzerine bir açıklama yaptı. Açıklamada, "İçişleri Bakanlığımız tarafından Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın görevden alınmasına ilişkin herhangi bir işlem yapılmamıştır" denildi.

DAHA ÖNCE DE URLA VE YALOVA

Yerel seçimlerde CHP’nin kazandığı Urla ve Yalova’nın belediye başkanları da daha önce görevlerinden alınmıştı.

Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz, hakkındaki FETÖ soruşturmasından tutuklanmış, İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılmıştı. CHP’li Başkan’ın yerine Kaymakam Önder Can kayyum olarak atanmıştı.

Yalova Belediye Başkanı CHP'li Vefa Salman da yürütülen 'zimmet' soruşturması kapsamında İçişleri Bakanlığı'nca görevden uzaklaştırılmış, Belediye Başkan Vekilliğine AKP’li meclis üyesi Mustafa Tutuk seçilmişti.