Görüntüleri veren belli değilmiş

Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve BirGün yazarı Hrant Dink cinayeti davası sanığı olan kamu görevlilerinin yargılandığı davanın 102’nci duruşması dün İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Dönemin Samsun Emniyet İstihbarat Şube Müdürü Fikri Yalman ve Emniyet İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı İsmail Hakkı Günay duruşmada tanık olarak dinlendi.

Katil Ogün Samast’ın Samsun’a geldiği bilgisini İstanbul’daki istihbarattan aldığını belirten Yalman, “Şahsı otobüsten indirdik. Montunun iç cebinde tabanca dış cebinde bayrak ve beyaz bere vardı. Suçunu kabul etti. Cumhuriyet savcısı da geldi. Basında yayımlananlardan sonra Ali Fuat Yılmazer arayıp ‘Tüm bilgi ve belgeleri bize yollayın’ dedi” diye konuştu. Yalman, “FOX TV Haber Müdürü Ercan Gün’ün Samsun’a gelerek bazı görüntüler aldığını öğrendik. Otele bir eleman yollayıp gelip gelmediğini, kiminle görüştüğünü sorduk. Ben bilgi saklama niyetiyle hareket etmedim” ifadelerini kullandı.

FETÖ’CÜ DEĞİLİM

“Bu olayı FETÖ’cülere yıkacağız siz de kurtulacaksınız biz de” şeklinde bir konuşmasının olmadığını aktaran Yalman, “Zanlı üzerinden çıkan Türk bayrağını TEM’de ilgili cumhuriyet savcısına söylediler. Bayrakla ve çekimlerle ilişkim yoktur” dedi. Jandarma görevlilerini otobüsün içinde görmediğini aktaran Yalman, şunları söyledi: “Ben FETÖ’cü değilim. 44 saniyelik görüntü istihbarat tarafından çekildi. Çekimi basın için değil, arşivimizde kalsın diye istedik. Talimatı ben verdim.”

MİT’ÇİLER DİNLENEBİLİR

Taleplerin ardından ara kararını açıklayan mahkeme, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına ve MİT görevlilerinin tanık olarak dinlenmesine ilişkin tekrarlanan talebin bilahare değerlendirilmesine karar verdi. Bir dahaki duruşmalar 18-19-20 Şubat’ta görülecek.

cukurda-defineci-avi-540867-1.