MHP’li Manisa Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spilaş’ın, belediyede basın danışmanı olarak çalışan Taysi’nin şirketi ile reklam anlaşması yaptığı ortaya çıktı. Belediye kasasından şirkete her ay 47 bin 200 TL ödendiği belirlendi.

‘Göz yaşartan’ dayanışma: Reklam işi danışmana

Mustafa BİLDİRCİN

MHP’li Cengiz Ergün’ün idaresindeki Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Spilaş A.Ş.’nin 2021’de yaptığı sponsorluk ve reklam anlaşmalarının detayı, skandalı ortaya koydu. İştirakin anlaşma imzaladığı bir şirketin yönetiminde, belediyede basın danışmanı olarak görev yapan Cihad Taysi’nin de bulunduğu belirlendi.

HARCAMALAR YÜKSEK

Spilaş A.Ş., geçen yıl iki adet spor kulübü derneği ile üç adet sponsorluk anlaşması ve ulusal çapta yayın yapan bir reklam şirketiyle reklam anlaşması imzaladı. Şirket, anlaşmalar kapsamında 2021’de toplam 1 milyon 666 bin 400 TL harcama yaptı. Geçen yılki brüt geliri 7 milyon 707 bin 843 TL olan şirket, gelirinin beşte birinden fazlasını reklam harcamaları için kullandı.

Şirketin gelir ve giderlerini mercek altına alan Sayıştay denetçileri, yapılan reklam harcamalarının gelirlerine oranla yüksek olduğunu değerlendirdi. Şirketin, kullanım hakkını elinde bulundurduğu açık hava reklam alanlarını kullanarak kendi reklam ve tanıtımını, “daha ekonomik koşullarda” yapabileceği belirtildi. Reklam anlaşmalarının detayları ise bir skandalı gözler önüne serdi.

Cengiz ErgünCengiz Ergün

KULÜPLERE MİLYONLAR

Belediye iştirakinin, belediyede basın danışmanı olarak görev yapan Taysi’nin yönetiminde yer aldığı “Afea Televizyon Prodüksiyon” isimli şirketle reklam anlaşması imzaladığı tespit edildi. Anlaşma ile 11 Kasım 2020 ile 11 Kasım 2021 tarihleri arasında şirkete her ay 23 bin 600 TL reklam-tanıtım, 23 bin 600 TL de prodüksiyon bedeli ödendiği kaydedildi.

Cihad TaysiCihad Taysi

Spilaş A.Ş.’nin imzaladığı diğer reklam anlaşmalarının detayları ise şöyle:

•Manisa Yunus Emre Belediyesi Spor Kulübü Derneği ile 100 bin TL bedelli saha içi reklam süngerleri, Spilaş logosu sponsorluk anlaşması,

•Manisa Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Derneği ile 2021’de 500 bin TL bedelli forma göğüs sponsorluk anlaşması.

•Manisa Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Derneği ile 1 Eylül 2021 ile 30 Haziran 2022 tarihleri arasını kapsayan 10 ay için, 1 milyon TL’lik forma göğüs sponsorluk anlaşması.