HDP’li siyasetçilerin 4 gün uzatılan gözaltı süresi bugün doluyor. Kars Belediyesi Eş Başkanı Ayhan Bilgen’in istifa edeceğini duyurmasının ardından HDP’li Kars Belediye Eş Başkanı Alaca ve Meclis Üyeleri de gözaltına alındı. HDP’lilere yönelik operasyonlar protesto edildi.

Gözaltı süresi bugün doluyor

HABER MERKEZİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2014 yılındaki Kobane eylemlerine dair başlattığı soruşturma kapsamında 25 Eylül’de gözaltına alınanların sorgusu dün de devam etti.

HDP’li 20 siyasetçinin 4 gün uzatılan gözaltı süresi bugün dolarken, gözaltında bulunan Kars Belediyesi Eş Başkanı Ayhan Bigen’in başkanlıktan istifa edeceği açıklaması gündemdeki yerini koruyor.


Belediye Meclis Üyeleri’ne operasyon

Bilgen’in, “Demokrasicilik oynamıyorum, 1,5 yıldır oy birliği ile karar alma olgunluğu gösteren bir mecliste 5 parti uzlaşarak yeni bir yönetim oluşturabilir.

Herkes seçimlerde şehri yönetmeye talip olduğuna göre şimdi kimse sorumluluktan kaçmamalıdır” şeklinde duyurduğu istifa açıklamasının ardından Kars Belediyesi’nde HDP’lilere yönelik yeni bir operasyon yapıldı. Belediye Eş Başkanı Şevin Alaca’nın da aralarında olduğu 19 HDP'li hakkında yakalama kararı çıkartıldı. İl ve ilçe belediye meclis üyeleri gözaltına alındı. Belediye Başkanlığı binası ile HDP İl binasında da arama yapıldı.