Kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak için Galatasaray Meydanı’nda gözaltına alınan Cumartesi Anneleri serbest bırakıldı.

Kaynak: Haber Merkezi
Gözaltına alınan Cumartesi Anneleri serbest bırakıldı
Fotoğraf: Cumartesi Anneleri / Twitter

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) ihlal kararlarına rağmen polis ablukasının sürdüğü Galatasaray Meydanı’nda 952. haftada Galatasaray Meydanı'nda buluşan Cumartesi Anneleri yine gözaltına alındı.Aralarında İnsan Hakları Derneği Eş Başkanı Eren Keskin ve Hrant Dink'in oğlu Arat Dink de yer aldığı 28 isim daha sonra serbest bırakıldı.

Gözaltına alınan isimler şu şekilde:

"Hanife Yıldız, İrfan Bilgin, İkbal Eren, Mikail Kırbayır, Maside Ocak, Hasan Karakoç, Eren Keskin, Gülseren Yoleri, Leman Yurtsever, Ümit Efe, Meriç Eyüboğlu, Hatice Onaran, Cüneyt Yılmaz, Cihan Kaplan, Ayşe Çelik, İsmail Yücel, Devrim Barış Yılmaz, Pelin Laçin, Sema Kılıç, Esmanur Yıldız, Nezaket Sena Çakırgöz, Yaşar Aktaş, Ali Tosun, Yakup Özdemir, Aylin Tekiner, Arat Dink, Hatice Korkmaz, Kenan Yıldız."

"HAKİKAT MÜCADELEMİZDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ"

Cumartesi Anneleri'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada "İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubemiz önünde bir aradayız. Kayıplarımızla buluşma mekânımız olan Galatasaray Meydanı’ndan, hakikat ve adalet mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz" denildi.