Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan AKP’li rektörün ardından protesto gösterileri düzenleyen ve ev baskınlarıyla gözaltına alınan 40 öğrenciden 24’ü adliyeye sevk edildi. Öğrencilerin adliyeye sevki sırasında darp edildiği belirtildi.

Gözaltına alınan öğrenciler polis tarafından darp edildi!

HABER MERKEZİ

Boğaziçi Üniversitesi’ne Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasını protesto ettikleri için gözaltına alınan öğrencilerin polisler tarafından darp edildiği belirtildi.

Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör ataması sonrası yapılan basın açıklaması ve protestolar sırasında "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" ve "görevli memura mukavemet" suçlarını işledikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 40 öğrenciden 24'ü sağlık kontrolünden geçirildi ve Çağlayan'daki İstanbul Adliyesine sevk edildi.

Diğer 16 kişinin ise Vatan Caddesindeki Güvenlik Şube Müdürlüğünde sorguları sürüyor.

Sağlık kontrolleri için hastaneye götürülen öğrencilere ters kelepçe takıldığı ve öğrencilerin darp edildiği öğrenildi.

BirGün’e konuşan öğrencilerin avukatı Medine Turantaylak şu bilgileri verdi: “Ters kelepçe yapılarak bileklerini sıkmışlar, darp edilmişler. Doktora götürülürken otobüsten sürükleyerek indirilmişler, daha sonra tekrar darp edilerek otobüse bindirilmişler. Otobüste de hakaret etmiş polisler, görüntüleri de çekilmiş.”