Marketlerde ürünlerin üzerine yapıştırılmaya başlanan “Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde" çıkartmalarını hazırlayan görsel iletişim tasarımcısı Mahir Akkoyun, gözaltına alındığını duyurdu. Akkoyun'un emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildiği, daha sonra ise serbest bırakıldığı öğrenildi.

Gözaltına alınan tasarımcı Mahir Akkoyun serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ

Geçim sıkıntısı, işsizlik, enflasyon milyonlarca yurttaşı zor duruma düşürdü. Enflasyon nedeniyle alım gücü her geçen gün azalırken yurttaşlar da tepkilerini farklı şekillerde dile getirmeye devam ediyor. Bunlardan biri de market raflarına yansıyan bir kampanya oldu.

Seçimlerin arifesinde marketlerde ürünlerin üzerine yapıştırılmaya başlanan “Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde" çıkartmaları sosyal medyada gündem olurken, çıkartmaları hazırlayan görsel iletişim tasarımcısı Mahir Akkoyun, gözaltına alındığını duyurdu.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan açıklama yapan Akkoyun, İzmir Konak Güvenlik Şube’ye götürüldüğünü ifade etti.

Akkoyun, üzerinde AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının bulunduğu "Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde. Oy verirken aklında bulunsun" yazılı çıkartmalar tasarlamıştı.

Bu çıkartmalar büyük ilgi görmüş ve yurttaşlar tarafından marketlerde ve giyim mağazalarındaki ürünlere yapıştırılmıştı.

MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ

Cumhurbaşkanına hakaretten gözaltına alınan Akkoyun’a İzmir Konak Güvenlik Şube’deki ifade işlemleri sırasında başka tweetleri gerekçe gösterilerek ‘seçim kanununa muhalefetten’ bir kez daha ifade işlemi başlatıldı.

SERBEST BIRAKILDI

Akkoyun, buradan İzmir Adliyesi’ne sevk edildi. Akkoyun'un savcılık ifadesinin ardından sulh ceza hakimliğine sevk edildiği kaydedildi.

Gözaltına alınan Akkoyun, saatler sonra adli kontrol şartı ve yurtdışı çıkış yasağı olmadan serbest bırakıldı.

gozaltina-alinan-tasarimci-mahir-akkoyun-serbest-birakildi-1148479-1.

"ONLARI RAHATSIZ ETMEYE DEVAM EDECEĞİM"

Serbest bırakılmasının ardından açıklamalarda bulunan Mahir Akkoyun, "Benim yaptığım tasarımlar, yoksulluğu ele alan tasarımlardı ve milyonlarca insan benimsedi. İnsanların benimsemesi marketlerdeki gıda reyonlarına yapıştırması bu halkın yoksulluğa, sefalete hep beraber nasıl bir şekilde tepki gösterdiğinin en önemli örneği. Yaptığım tasarımların bugün milyonlarca insanın dilinde olması benim için çok mutluluk verici. Yoksulluğu ve sefaleti gündeme getirmemden rahatsız oldular ve onları rahatsız etmeye devam edeceğim" ifadelerini kullandı.

"YOKSULLUĞU VE ZAMLARI ELEŞTİRMEK SUÇ DEĞİLDİR"

Öte yandan İzmir Adliyesi önünde Mahir Akkoyun’a destek olmak için açıklama yapıldı. Açıklamayı okuyan Caner Kayhan, ekonomik krize dikkat çekmenin suç olmadığına vurgu yaptı. Kayhan, "Bugün sabah saatlerinde Gençlik Devirecek çalışmamızın görsel iletişim tasarımcısı Mahir Akkoyun ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla gözaltına alındı. Günlerdir sosyal medyada milyonlarca insanın paylaştığı, yoksulluğa ve zamlara dikkat çeken stickerları tasarlamış olmak bu ülkenin savcısı tarafından suç kabul edilmiş durumda. Ne Mahir’in tasarımlarında ne de Gençlik Devirecek imzalı afişler ve stickerlarda herhangi bir hakaret suçu bulunmamaktadır. Miting meydanlarında bas bas bağırıp ‘Ben bir ekonomistim, bu ülkenin ekonomisi benden sorulur’ diyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan mevcut ekonomik krizin bir numaralı sorumlusudur" dedi.

Kayhan şunları dile getirdi: "Enflasyonun yükselmesinin de zamların her geçen gün artmasının da yoksulluğun giderek derinleşmesinin de tek sorumlusu bu ülkeyi yöneten AKP iktidarı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dır. Biz hayatımız boyunca AKP iktidarından başka iktidar görmemiş gençleriz. Bu ülkede biz her geçen gün yoksullaşıyorsak bunun sebebi AKP iktidarıdır. Bu yoksulluğu ve zamları eleştirmek suç değildir. 14 Mayıs seçimlerine günler kala tasarımcı Mahir Akkoyun’un gözaltına alınması tüm muhalefete bir gözdağıdır. Mahir’le dayanışmak bugün en temel görevdir. Bizler bir kez daha yineliyoruz, eğer bu ülkede yoksulluk varsa, zam varsa, geleceksizlik varsa bunun sebebi AKP iktidarı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dır. Gözaltılar baskılar bizi yıldıramaz. Mahir Akkoyun serbest bırakılsın."

bu-urun-size-pahali-mi-geldi-erdogan-sayesinde-cikartmalari-tasarladi-gozaltina-alindi-1148282-1.

***

NE OLMUŞTU?

Görsel iletişim tasarımcısı Mahir Akkoyun'un tasarladığı ve market raflarında çok sayıda ürüne yapıştırılan çıkartmalarda, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin fotoğrafları görülüyordu. Çıkartmaların üzerinde de, "Bu ürün pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde" ve "Bu ürün bizim yüzümüzden pahalı" yazıları yer alıyordu.

Kampanya sosyal medyada ses getirmiş, tasarımcı Akkoyun çıkartmalardaki görselleri kendisinin hazırladığını belirtmişti.