Gözaltında kaybedilen Ocak ve Karakoç anıldı

Cumartesi Anneleri, 17-31 Mayıs Uluslararası Gözaltında Kayıplara Karşı Mücadele Haftası kapsamında, katledilişlerinin 25. yılında Hasan Ocak ve Rıdvan Karakoç’u mezarları başında andı. Cumartesi Anneleri’nin yaptığı anma etkinliği bu yıl, koronavirüs nedeniyle sembolik olarak gerçekleşti.

Anmada konuşan Rıdvan Karakoç’un kardeşi Hasan Karakoç, kayıplar mücadelesinde 25. yılın tamamlandığını hatırlatarak şu ifadeleri kullandı: “İşkenceciler abimi katlederek, Beykoz Ormanı'nın içine attılar. Israrlar sonucu Rıdvan’ın cenazesini bulduk ve buraya defnettik. 25 yıldır bu canilerin, katillerin yakınlarımıza neler yaptıklarını sormak için mücadele ediyoruz. 25 yıl önce onlara söz vermiştik, ‘Sizi unutturmayacağız’ diye.”

HAKİKAT İSTİYORUZ

Devletin suçüstü yakalandığını belirten Hasan Ocak’ın kardeşi Hüseyin Ocak da şöyle konuştu: “Bugün mücadelenin başlangıcı olan Hasan Ocak’ın mezar naklinin yapıldığı gün. Rıdvan ve Hasan gözaltında kaybedilmelere karşı mücadelenin sesi oldular. Hasan Ocak ve Rıdvan Karakoç cinayetlerinde, diğerlerinde olduğu gibi devlet suçüstü yakalandı. Failleri korumayın. Geçmişle hesaplaşma yasalarını çıkarın, bu ülkeyi temiz bir ülke haline getirin.”

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri ise “25 yıldır aynı şeyleri söylüyor, hakikat ve adalet istiyoruz” dedi.