Yandaş medya, yaşamını yitiren askerlerin cenazelerinde yakınlarının AKP’ye isyanına ve öfkesine karşı ‘üç maymunu’ oynamaya devam ediyor. Bu kez de Yarbay Mehmet Alkan’ın sözlerine bir satır bile yer verilmedi

Gözlerimi kaparım vazifemi yaparım!

Daha önce ölen askerlerin ailelerinin isyanlarını görmezden gelen; hatta yakınlarını ‘paralel’, ‘terörist’, ‘DHKP-C’li’ ilan ederek hedef gösteren yandaş basın iktidar ve başkanlık hayali uğruna şiddeti körükleyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘ekmeğine yağ sürmeye’ devam ediyor.

Son olarak, Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi’nde yaşamını yitiren Yüzbaşı Ali Alkan için dün Osmaniye’de düzenlenen cenaze töreninde ağabeyi Jandarma Yarbay Mehmet Alkan’ın, Erdoğan ile “Benim amacım Allah nasip ederse şehit olmaktır” diyen Enerji Bakanı Taner Yıldız başta olmak üzere iktidara yönelik öfkesi AKP yanlısı basın tarafından görmezden gelindi.

Tek satır değinilmedi

Kardeşinin cenazesinde isyan eden Mehmet Alkan, “Çözüm diyenler ne oldu da sonradan ‘savaş’ diyor. Saraylarda 30 tane korumayla gezip, zırhlı arabalara binip ‘Şehit olmak istiyorum’ diye bir şey yok. Git o zaman oraya git” demişti. Cenazede ayrıca Erdoğan’ın gönderdiği çelenk de parçalanmıştı.

Ancak Alkan’ın bu isyanı iktidara yakınlığı ile bilinen Sabah, Takvim, Yeni Şafak, Star, Akşam, Güneş, Türkiye, Yeni Akit ve Milat gazetelerinde tek bir satırla bile anılmadı!

Sadece ‘uğurlanmış’

Haberi birinci sayfalarından görmeyi tercih eden tek gazeteler olan Yeni Şafak, Star, Akşam ve Takvim ise ‘Osmaniye şehidini uğurladı’ gibi başlıklar atmayı tercih etti. Bu gazeteler törendeki isyan ve öfke hiç olmamış gibi olayı aktardı.

Dün de yandaş televizyon kanalları ve internet siteleri aynı tutumu izlemiş, Anadolu Ajansı da yarbayın sözlerini sansürlemişti. İktidarın ve yandaş basının ‘yardımına koşan’ AKtroller de yarbayı ‘terörist’ ilan etmişti.

Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen Star yazarı Cem Küçük de, yarbayı hedef gösterme konusunda acele ederken, “Bir de kullandığın söylem de, yarbay için söylüyorum bunu, paralel ağzıyla, FETÖ ağzıyla laflardır bunlar. Bunlara gerek yok” dedi.

İsyan eden hedefte!

Söz konusu ‘gazeteler’ daha önce de, 20 Ağustos’ta yaşamını yitiren er Recep Beycur’un cenazesinde yakını Ömer Beycur’un, medyaya “Allah rızası için bunu yazın” çağrısı yaparak, “Kardeşi kardeşe kırdırıyor. Genç kardeşimi gönderdim, cesedini alıyorum. Sayın Cumhurbaşkanı bunu bilsin. Ben bunu bu yaşa getirene kadar ne çektim biliyor mu? Allah’tan hiç mi korkmuyor?” ifadelerini kullanmıştı. Beycur bunun ardından yandaş medya tarafından ‘terörist’ olmakla yaftalandı.

Benzer şekilde Bursa’daki asker cenazesine katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nu eleştiren Mehmet Şenol’un da ‘DHKP-C’li’ olduğu yazılmıştı. Eski ÖDP Buca İlçe Başkanı emekli öğretmen Şenol, cenazesi kaldırılan asker Bahadır Aydın’ın akrabasıydı.