Anadolu Rock’ın efsane ismi Barış Manço, 23’üncü ölüm yıldönümünde unutulmadı. BirGün’e konuşan oğlu Doğukan Manço: “Onu nesillere taşımaya devam edeceğiz”

Gözümüzde yaş, kalbimizde sızı, unutmadık, unutamadık

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ

7’den 70’e herkesin sevgisini kazanan Barış Manço, gün boyu yapılan sosyal medya paylaşımlarıyla hatırlandı. Kimisi Yaz Dostum’un sözleriyle kimisi ise Manço’nun görüntüleri ve sesi olan “Unutamadım” videosunu paylaşarak gösterdi müzisyene olan vefa borcunu. Barış Manço’nun kendisi gibi müzisyen oğlu Doğukan Manço, babasına olan duygularını şu ifadelerle anlattı: “Biz babamızı, Türkiye Barış Abi’sini kaybedeli 23 yıl oldu. Ama biz aile olarak her kesimden, her yaş grubundan Barışsever’in her yıl daha da artan ilgisi ile O’nu her zaman yanımızda hissettik. Bugün hâlâ okullarda, evlerde adam olmuş çocuklar kendi çocuklarına Barış Manço’yu anlatıyor, şarkıları hâlâ en çok dinlenenler arasında, öğretileri kulağımızda. Ben de kardeşim Batıkan da çok gururluyuz. Birleştirici gücü ile Barış Manço’yu nesilden nesile taşımaya devam edeceğiz.”


Sunay Akın, Twitter’dan yaptığı paylaşımında, “Ben bir şarkıcı, besteci olarak bu dünyaya gelmedim. Düşüncelerimi aktarmak üzere geldim. Bu, gün geldi şarkı söylemekle, gün geldi bir televizyon programında çocuğun saçlarını okşamakla oldu” Sanatçının çocuğa bakışı! Teşekkürler Barış Manço, eserlerin ve güzel yüreğin için” ifadelerini kullandı.

Murad Çobanoğlu ise “Barış Manço bizim için sadece bir şarkıcı, televizyon programcısı değildi. O bizim için arabada arka koltukta oturmamızı gerektiğini söyleyen bir ağabey, yemeklerden sonra, yatmadan önce dişlerimizi fırçalamamızı tembihleyen bir aile büyüğüydü. Huzurla uyusun, ruhu şad olsun” paylaşımını yaptı.

Öte yandan usta müzisyen, aile üyelerinin de katılımıyla Kadıköy’de düzenlenen bir programla anıldı. Barış Manço’nun önderliğinde 1972 yılında kurulan Kurtalan Ekspres müzik grubu, anma programında sahne aldı. “Barış Manço’yu Sevgiyle Anıyoruz” anma programı Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.