Gram altın fiyatı 310 TL'ye yükselerek yeni bir rekor kırdı

Gram altın fiyatı rekor kırdı

Altının gram fiyatı, güne artışla başlamasının ardından 310 lira direncini de kırarak rekor tazeledi. Spot altın fiyatı da 1590 doları test ediyor. Altın fiyatlarının yükselişinde koronovirüsü nedeniyle ekonomik faaliyetlere ilişkin endişeler ve Apple'ın ilk çeyrekte hedeflerine ulaşamayacağını bildirmesi etkili oldu

Gram altın, dün altının ons fiyatı ve dolar kurundaki düşüşe paralel değer kaybederek günü yüzde 0,2 azalışla 307,4 liradan tamamlamıştı.

Yeni güne yükselişle başlayan altının gram fiyatı, öğlen saatlerinde yüzde 1'e yakın artarak 310 TL üzerinde yeni bir rekor kırdı. Aynı dakikalarda Kapalıçarşı'da çeyrek altın 508 lira, Cumhuriyet altını da 2.075 liradan satılıyor.

Altın fiyatlarının yükselişinde dolar kurunun 6.07'yi geçmesi ve koronavirüs endişeleriyle altının ons fiyatının dünkü kapanış seviyesinin yarım puan üzerinde değerlenerek 1.590 doları test etmesi etkili oldu.

Analistler, bugün itibarıyla koronavirüs salgınından dolayı ölenlerin sayısının 1.869'a yükseldiğini belirterek, Apple'ın salgın nedeniyle ilk çeyrekte ciro hedefine ulaşamayacağını bildirmesinin de ekonomik aktiviteye ilişkin endişeleri artırdığını kaydetti.

Çin'deki yeni tip koronavirüsün etkilerinin bugün açıklanacak bazı makroekonomik verilerde gözlemleneceğini, bu nedenle piyasaların karışık bir seyir izlediğini ifade eden analistler, Suriye'deki gelişmelerin de risk algısını görece artırarak altın fiyatlarını yukarı yönlü desteklediğini söyledi.

Analistler, teknik açıdan altının onsunda 1.562 doların destek, 1.589 dolar seviyelerinin direnç konumunda bulunduğunu, gram altında ise 305-310 lira bandının izlenmesi gerektiğini kaydetti.