Grip aşısında kriz kapıda

HABER MERKEZİ

Grip aşısı ile ilgili telaş sonbahar mevsimine günler kala hız kazandı. Pandemi nedeniyle bu sene grip aşısı bulmakta ciddi sıkıntılar yaşanabileceğini söyleyen CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, aşının bütün yurttaşlara ulaşabileceği şekilde tedariğinin sağlanması gerektiğini söyledi.

Salgından dolayı bütün sağlık çalışanlarının grip aşısı yaptırması gerektiğini hatırlatan Aydın, şöyle konuştu: “Grip aşısını geçen yıla kadar 3 firma getirirken geçtiğimiz yıl tek firmaya düşmesinden dolayı talebin neredeyse sadece yüzde 10’u karşılanabilmişti ve büyük sıkıntılar oluşmuştu. Şu anda aldığımız haberlere göre de ekim başına kadar aşının gelmeyeceği ve benzer sıkıntıların yaşanacağı öngörülüyor. Koronodan dolayı önümüzdeki süreç aşırı derecede zor geçecek bir de grip aşısının bulunamaması süreci daha da zorlaştıracağını şimdiden söyleyebiliriz.”

İzmir’de de talep arttı

İzmir’de eczanelere her gün en az 100 kişinin grip aşısı için başvurduğunu söyleyen İzmir Eczacı Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, ülkeye 1,5 milyon kadar grip aşısının geleceğini vurguladı: “Bizim ülkemizde maalesef herkes grip aşısı olmalı gibi bir algı yaratıldı. Biz herkesin aşı vurulmasına gerek yok demeliyiz. 65 yaş üstü kişiler, kronik hastalığı olanlar ve bağışıklık sistemi zayıf olanlar aşı olmalı.”