Grup Yorum Meclis gündemine taşındı

BirGün Ankara

Grup Yorum’un, protest, özgün ve folk-rock gibi müziğin çeşitli dallarında eserler üreten politik müzik grubu olduğunu hatırlatan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Adalet Bakanı’na, cezaevindeki Grup Yorum üyelerine kendi şarkı sözlerinin neden verilmediğini sordu.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na bir soru önergesi sunan CHP’li Başarır, tutuklanan Grup Yorum üyelerine, kendi yazdıkları şarkı sözlerinin, notalarının, akorlarının “sakıncalı” bulunarak verilmemesini gündeme taşıdı.

"Ruhi Su da yasak"

Grup Yorum dışında Ruhi Su, Neşet Ertaş, Mahzuni Şerif’in şarkı sözleri, notalar, akorlarının da verilmediği iddialarını da belirten Başarır, Adalet Bakanı’na şu soruları yöneltti:

“Grup Yorum üyelerine, Grup Yorum’un şarkı sözleri, notaları, akorlarının ‘sakıncalı’ bulunarak verilmediği iddiaları doğru mudur? Doğru ise gerekçesi nedir? Sakıncalı bulunan şarkı sözleri ve notaları hangileridir?

Grup Yorum üyelerine Ruhi Su, Neşet Ertaş, Mahzuni Şerif’in şarkı sözleri, notalar, akorlarının verilmediği iddiaları doğru mudur? Doğru ise sakıncalı görülen Ruhi Su, Neşet Ertaş, Mahzuni Şerif’e ait ait eserler hangileridir? Bu eserler ile ilgili alınan bir mahkeme kararı var mıdır?

Ruhi Su, Neşet Ertaş, Mahzuni Şerif ve Grup Yorum’a ait eserlerin “sakıncalı” olduğuna kim karar vermiştir? Bu eserler neye göre “sakıncalı” bulunmuştur?

Grup Yorum üyelerinin bestelerin, çizimlerin dışarıya ulaşmasının engellendiği iddiaları doğru mudur? Doğru ise gerekçesi nedir?”