Grup Yorum’un ölüm orucundaki üyelerinden İbrahim Gökçek, “Sanatımız engellendi. Özgürce sanatımızı yapmak istiyoruz” dedi

Grup Yorum  özgürce sanat yapmak istiyor

Haber Merkezi

Ölüm orucunda olan Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek, ‘cezaevinde kalamaz’ raporunun ardından tahliye edilmesiyle birlikte Sarıyer’deki Direniş Evi’nde ölüm orucuna devam ediyor. Grubun bir diğer üyesi Helin Bölek ile birlikte ölüm orucunu sürdüren Gökçek, özgürce sanatını icra edebilmeyi istiyor.

Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek ve Helin Bölek, talepleri gerçekleştirene kadar ölüm orucuna devam edeceklerini belirtti. Grup Yorum’un var olduğundan bu yana hep baskı altında olduğunu hatırlatan Gökçek, OHAL’den bu yana baskıların arttığına değindi.

Grubun ülkenin her pek çok kentinde ve Avrupa’da konserler düzenlediğini ifade eden Gökçek, şu ifadeleri kullandı: “Bir sabah uyandık ve terörist ilan edildik, neye göre? Kim belirliyor? Gençlere ve çocuklara ücretsiz enstrüman eğitimi verenler terörist oluyor, vakıflarda çocuklara tecavüz edenlerin sırtı sıvazlanıyor. Bizim sanatımız engellendi. Kültür merkezimiz dağıtıldı, piyanolarımızın tuşlarına kadar söküldü, bu nasıl kindir Biz faşizme karşı ses çıkardık. Susalım mı, boyun mu eğelim?”

BASKILARA BOYUN EĞMEYECEĞİZ

Baskılara karşı direndiklerini ve özgürce sanatlarını yapmak istediklerini vurgulayan Gökçek, Grup Yorum’un politik bir müzik grubu olduğunun siyasi söylemlerin doğal olduğunu söyledi.

Gerçek bir sanat sergilemek ve sanatçı olmak istediklerini Ruhi Su, Yılmaz Güney, Pir Sultan Abdal sanatı nasıl yaptıysa Grup Yorum’un da öyle yaptığına dikkat çekti.

İbrahim Gökçek, “Grup Yorum yaşamak istiyor, sanatını yapmak istiyor. Bir platform oluşturduk insanları ona davet ediyorum. Her hafta Cuma günü saat 19:00’de Süreyya Operası önünde insanları Grup Yorum’a sahip çıkmaları için davet ediyorum. Bu iş bir sonuca bağlanmalı, Grup Yorum’un talepleri karşılanmalı” dedi.