Grup Yorum üyelerine garip gerekçeli gözaltı

Haber Merkezi

İstanbul Okmeydanı’ndaki İdil Kültür Merkezi’ne yapılan polis baskında gözaltına alınan Grup Yorum üyeleri Bergün Varan ve Sultan Gökçek, “Gerekçesiz gözaltına alındık” dedi.

Dokuz günlük gözaltının ardından serbest bırakılan Bergün Varan, henüz yeni tahliye edilmişken kurumlarının basıldığını söyledi.

Varan şunları dile getirdi:

“300’den fazla polis olduğu söyleniyor. Muayeneden sonra dokuz gün gözaltında kaldık. Savcılıktan serbest kaldık ancak savcı yüzü bile görmedik. İfademiz alınmadı. Gözaltı esnasında ilk üç gün su ve şeker vermediler. Daha sonra durumumuz kötüleşti, su getirdiler. Dört gün gözaltı süresinden sonra mahkemeye çıkarıldık. Gerekçesi ise İdil Kültür Merkezi’nde bulunmak.” Ölüm orucunda yaşamını yitiren İbrahim Gökçek’in eşi Sultan Gökçek ise “Biz tahliye olalı zaten iki hafta olmuştu. Hakkımızda bir gözaltı, soruşturma vs. kararı zaten olamaz. Ama orada içeri giriyorlar ve kim varsa gözaltına alıp arabaya bindiriyorlar. Hiçbir gerekçe de sunmuyorlar. Dört kez aynı şeyden tutuklandık” şeklinde konuştu.