Guardian'dan Çıralı'ya övgüler

İngiliz Guardian gazetesi, Antalya'nın güney sahilindeki Çıralı'yı öven bir yazı yayınladı. Yazıda Antalya'nın güney sahilindeki Çıralı'yı Yunanistan'da Kardamyli'de yaşayan birinin önermesiyle keşfettiklerinden bahsederken, ikinci ziyaretin de beklentilerini karşıladığı ifade edildi.

Bu baharda gittiklerini belirten yazıda, Çıralı'nın bir aile tatili için çok uygun bir yer olduğuna değiniliyor. Otellerin doğanın içinde olmasından gelenler oldukça memnun kalmış. İnsanın bu plajda 1 hafta bile geçirebileceğini söyleyen yazı, plaj boyunca güneye doğru 15 dakikalık bir yürüyüşle, en azından Yunanlılara kadar uzanan ve Romalılar boyunca ortaçağ korsanlarına kadar devam eden, her zaman çocuklar için iyi olan bir şehir olan Olimpos'un kalıntılarını görebileceğinizi vurguluyor.

Çıralı'nın en güzel özelliklerinden birinin dağlardaki alevler üzerinde marshmallow veya sosis kızartmak olduğu yazıyor. Akdeniz peyniri, zeytin, ev yapımı reçel, taze portakal suyu, iyi kahve ve elma çayı ile yapılan kahvaltıya övgüler yapılıyor.

guardian-dan-cirali-ya-ovguler-488258-1.

Çocuklarınız plajda oynarken şarabınızı yudumlayabileceğiniz Çıralı'nın üçüncü bir ziyareti hak ettiği söyleniyor.

Kaynak: https://www.theguardian.com/travel/2018/jul/17/family-trip-cirali-turkey-beaches-mountains-food-return-trip