Guardian: Erdoğan yalan söylüyor, özür dilemeli

İngiliz gazetesi Guardian bugünkü başyazısında Cumurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a bir çağrıda bulunarak, Guardian hakkında 'dayanaksız suçlaması' nedeniyle özür dilemesi gerektiğini ifade etti.

Guardian 'Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan basına ceza yağdırmayı seviyor" diye başladığı başyazısında, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ı tehdit ettiğini, gazeteci Mehmet Baransu'nun 52 yıl hapis istemiyle yargılandığını, Türkiye'de seçim öncesinde medyaya baskı yapıldığını ve Türkiye'nin Dünya Basın Özgürlüğü sıralamasında 180 ülke arasında 149.sırada yer aldığını bildiriyor.

Alman gazete Die Zeit ,Amerikan gazetesi New York Times, İngiliz Gazetesi Times ve Guardian'a saldırdığı belirtilen başyazıda, kendilerinin Türklere, Erdoğan'ın cumhurbaşkanı yetkilerinin artırılmasının engelleme çağrısında bulunduklarını ve bunun pazar günü gerçekleştiği yazıldı.

Siyasetçilerin kelimelerini seçerken çok dikkatli olmalarının vurgulandığı yazıda 'Sayın Erdoğan hem kelimelerini yanlış seçmiş, hem de gerçeklerden bahsederken kötü bir şekilde yanılmıştır. Belki de özür dileyecektir". ifadeleri yer aldı.