Google Play Store
App Store

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde çiftçilik yapan Ali Samat Kocamanoğlu, fiyatındaki artış nedeniyle gübre alamadığını belirterek, tarlasına hayvan gübresi atmak zorunda kaldığını söyledi. Kocamanoğlu, "Bu sene gübre alamadık. Bizim burada tarlamız ekmezsek ne olacak? Ekmek zorundayız çünkü malcılık yapıyoruz. Ondan dolayı malın zibillerini (hayvan gübresi) de tarlamıza döküyoruz" dedi.

Gübre alamadığını söyleyen çiftçi: Tarlaya malın zibilini dökmek zorunda kalıyoruz
Fotoğraf: ANKA

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde çiftçilik yapan Ali Samet Kocamanoğlu, artan fiyatlar nedeniyle gübre alamadığı için tarlasına hayvan gübresi atmak zorunda kaldığını belirterek, "Bu sene gübre alamadık. Bizim burada tarlamız ekmezsek ne olacak? Ekmek zorundayız çünkü malcılık yapıyoruz. Ondan dolayı malın zibillerini (hayvan gübresi) de tarlamıza döküyoruz" dedi.

Koçlu köyünde çiftçilik ve küçükbaş hayvancılık yapan Ali Samet Kocamanoğlu, artan fiyatlar ve hayat pahalılığından yakındı. Kocamanoğlu, toprak gübresi ve yem alamadığını belirterek, şunları söyledi:

"Toprak gübresinin torbası 600 lira, ekonomik sıkıntılarımız var. Bu sene gübre alamadık. Bizim bura tarlamız, ekmezsek ne olacak? Ekmek zorundayız çünkü malcılık yapıyoruz. Ondan dolayı malın zibillerini de tarlamıza döküyoruz. Bu tarlaya gübre atamadık. Normalde bu tarlaya bizim 10 torba toprak gübresi atmamız lazımdı, atamadık. Zaten malın gübresi de altın oldu. Ondan dolayı da tarlamıza malın gübresini atıyoruz.

“HAYVAN AÇ MI KALSIN?”

Yıllardan beri hayvancılık yapıyoruz ilk kez biz yem alamaz olduk, yani yem alıyoruz da az alıyoruz. Arpa ezmesinin torbası 400 lira olmuş, küspenin torbası 600 lira, bir torba 50 kiloluk silajın torbası 75 lira. Biz yem alamıyoruz. Doğal olarak alternatif yollara başvuru yapıyoruz. Kesmenin palıtını (palamut) topluyoruz onu samanla karıştırıp mallara onu veriyoruz. Ne yapalım hayvan aç mı kalsın? Alternatif yollara başvuru yapmamız lazım."

(ANKA)