İzmir Tire Organize Bölgesi’nde kurulu Güçbirliği Holding’e bağlı iplik üretim fabrikası işçileri, şirketin İzmir Çankaya’da bulunan merkezi önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Fabrikada yaklaşık 2 yıl önce üretimin durması nedeniyle ücretlerini, fazla mesailerini ve tazminatlarını alamadıklarını belirten işçiler bir önce haklarının verilmesini istedi. Türk-İş’e bağlı Teksif Sendikası İzmir Şube başkanı Faruk Aksoy, işten […]

Güçbirliği Holding işçilerinden eylem: Hakkımızı istiyoruz

İzmir Tire Organize Bölgesi’nde kurulu Güçbirliği Holding’e bağlı iplik üretim fabrikası işçileri, şirketin İzmir Çankaya’da bulunan merkezi önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Fabrikada yaklaşık 2 yıl önce üretimin durması nedeniyle ücretlerini, fazla mesailerini ve tazminatlarını alamadıklarını belirten işçiler bir önce haklarının verilmesini istedi.

Türk-İş’e bağlı Teksif Sendikası İzmir Şube başkanı Faruk Aksoy, işten çıkartılan 130 işçinin 2 yılı aşkın bir süredir mağdur olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Bizler yardım istemiyoruz. Sadaka istemiyoruz. Çocuklarımızın geleceğinin yok olmasını istemiyoruz. Dişimizle tırnağımızla kazandığımız paramızı ve haklarımızı istiyoruz. 30 Mayıs 2016 tarihinde hiçbir gerekçe gösterilmeden işten ayrılmak zorunda bırakıldık. 3 Yıla yakın bir zamandır bizlere hiçbir açıklama yapılmadı. Yasal yollara başvurduk ama karşımızda bir muhatap bulamadık. Ailelerle beraber 600 kişi bu mağduriyeti yaşıyoruz. Bizler hakkımızı isteyen mağdurlar olarak sesimizi Güçbirliği A.Ş yöneticilerine duyurmak istiyoruz.”

ARTIK YETER

İşçilerden Kadriye Öz, fabrikada 18 yıllık emeğinin olduğunu belirterek, “Biz haklarımızı istiyoruz. Kemal Zorlu için bu para bir şey değil. Bizi bu kadar rezillik çektirmesinin bir anlamı yok. Nedir ki para onun için. Ama bizim için çok şey ifade ediyor. Tazminatlarımızı, içeride kalan maaşlarımızı istiyoruz. Benim 60 bin liraya yakın alacağım var. Sonuca ulaşana kadar bu eylemler devam edecek. Durmayacağız, yeter artık. Versinler hakkımızı. Biz bu fabrikanın her zaman yanında olduk. Ama artık yeter” diye konuştu.