Gücümüzü göstereceğiz

Haber Merkezi 

1 Mayıs Dünya Emek ve Dayanışma Günü'ne sayılı günler kala sendikalardan "meydanları doldurun" çağrıları gelmeye devam ediyor. Mağaza Market-Sen ve Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, "Bizi açlık sınırında yaşamaya mahkum edenlere gücümüzü göstereceğiz" açıklaması yaptı. 

Mağaza Market-Sen tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: "Seçimlerden çok kısa bir süre önce kutlayacağımız mücadele günümüzde gelin hep birlikte yürüyelim. Depremden sonra hemen işe koşulan, yasımızı bile tutamadan iş yükü daha da arttırılan biz olduk. Pandemide evde kalma lüksü olmadan kasa başında bekleyenler yine bizdik. Şimdi bizden oy istiyorlar. 1 Mayıs’ta omuz omuza, gür bir sesle herkese sadece bir oy olmadığımızı göstereceğiz. Bizi enkazlara, ücretsiz fazla mesaiye, mobbinge, kapalı kapılar ardındaki toplu sözleşmelere, açlık sınırına mahkum edenlerin karşısında gücümüzü göstereceğiz.’’

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası da sosyal medya hesabından yayınladıkları bir video ile 1 Mayıs için çağrı yaptı. Yapılan paylaşımda; ‘’Bizi yoksulluğa, işsizliğe, güvencesizliğe ve borçluluğa mahkum eden bu akıl dışı düzene dur demek için 1 Mayıs birlik, mücadele, dayanışma gününde alanlarda olmalıyız. Bu çağrı tüm özel öğretmenlerinedir’’ denildi. Öte yandan DİSK’in 1 Mayıs çalışmaları kapsamında, Mercan Selçuk Dans Topluluğu’nun modern bale eseri "BİR”in gösterimi de yapılacak. Etkinlik 1 Mayıs akşamı saat 20.00’de İstanbul Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. DİSK etkinlik için çağrı yaptı.