Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Gül'ün annesinin etnik kökeni araştırılsın'' sözleri nedeniyle CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman'a 1 YTL'lik manevi tazminat davası açtı....

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ""Gül"ün annesinin etnik kökeni araştırılsın"" sözleri nedeniyle CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman"a 1 YTL"lik manevi tazminat davası açtı.

Cumhurbaşkanı Gül, "annesinin etnik kökeniyle ilgili gerçek dışı beyanlarda" bulunarak, "kamusal konumundan kaynaklanan, büyük sorumluluk ve titizlikle yerine getirdiği devlet adamlığı kimliğini kamuoyunda karaladığı" gerekçesiyle CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman"a 1 YTL"lik manevi tazminat davası açtı.

Cumhurbaşkanı Gül"ün avukatı Ömer Küçüközcan yaptığı açıklamada, "Sayın müvekkilimin annesinin Ermeni asıllı olduğu iddiası tamamen gerçek dışıdır. Müvekkilimin anne ve babası, soy ağaçlarının incelenmesiyle de anlaşılacağı gibi Türk soyundandır. Türkiye Cumhuriyeti"nin Cumhurbaşkanı olan müvekkilim Sayın Abdullah Gül"ün kişisel hassasiyetleri, görevi ve anayasal statüsü nedeniyle toplumun tüm kesimleri ve vatandaşlarına aynı mesafede olduğu bugüne kadar ifa ettikleri tüm görevlerindeki çalışmaları ve açıklamalarıyla sabittir. Bunun aksini iddia etmek, Sayın Cumhurbaşkanımızı Türkiye Cumhuriyeti"nin ve vatandaşlarının haklarını koruma görevini ihlal etmekle suçlamaktır ki bunun kabulü ve tolore edilmesi mümkün değildir" dedi.

CHP’li Arıtman, Ermenilerden özür dileme kampanyası için ’düşünce özgürlüğü’ diyen Gül’e yönelik, "Gül’ün bu kampanyayı desteklediği görülüyor. Gül, cumhurun yani Türk milletinin Cumhurbaşkanlığı’nı yapsın, etnik kökenin değil" demişti. Arıtman, sözlerini "Gül’ün anne tarafından etnik kökenini araştırın, görürsünüz" diyerek açmıştı.

Bu sözler üzerine Cumhurbaşkanı Gül bir açıklama yapmış ve ""Ailemizin yüzyıllara uzanan kayıtlı geçmişi Müslüman ve Türk"tür"" demişti.